nieuws

Bomag van RoAd naar Reesink

Branche

Reesink volgt RoAd op als importeur van Bomag. Vanuit de vijf vestigingen van de Kemp Groep en Hans van Driel gaan klanten worden bediend. Het nieuws volgt op de recente overname, door Reesink, van De Bruycker, dat in België al zestig jaar distributeur is van Bomag.

Bomag van RoAd naar Reesink

Het importeurschap van Bomag valt vrij doordat RoAd Benelux in Barneveld binnenkort ophoudt te bestaan. Reeds per 1 december is Reesink de nieuwe importeur van Bomag.

Bomag geldt als marktleider op het gebied van verdichtingsmaterieel. De Duitse fabrikant heeft een breed scala aan trilplaten, walsen en asfaltfrezen in haar assortiment.

‘Bomag sterker in de Benelux’

Reesink verwacht dat voor Bomag een sterkere marktpositie in de Benelux gaat ontstaan. Hierbij wordt verwezen naar de recente overname van De Bruycker, en de nauwe banden tussen Kemp Hamme in België en de Nederlandse bedrijven van de Kemp Groep en Hans van Driel.

Eigenaar-directeur André de Vor van RoAd is verheugd over de overdracht van het importeurschap. ‘Er was ons veel aan gelegen om Bomag bij de juiste partij onder te brengen. Bomag is een prachtig bedrijf. Ook ben ik blij dat diverse mensen van ons bedrijf inmiddels de weg naar Reesink hebben gevonden.’

Forse stap in ontmanteling RoAd

Het feit dat Bomag naar Reesink gaat, betekent een forse nieuwe stap in de ontmanteling van RoAd. Waar Doosan voorheen goed was voor tweederde van de omzet van het Barneveldse bedrijf, zorgde Bomag in grote lijnen voor de rest. De overige activiteiten van RoAd, dat in maart 2018 de deuren sluit, droegen aanzienlijk minder bij aan het bedrijfsresultaat.

Reesink is zeer blij met het importeurschap van Bomag. ‘Als Royal Reesink zijn wij continu bezig om onze positie verder te versterken’, zegt ceo Gerrit van der Scheer. ‘Met de toevoeging van Bomag zetten wij weer een mooie stap om een belangrijke speler te worden en te zijn in deze markt. Bomag past natuurlijk uitstekend naast A-merken als Atlas, Kobelco en Schaeff.’

 

Stefan Karbach, salesmanager Europa bij Bomag, en Ben Kemp namens Reesink schudden elkaar de hand om de overeenkomst over het importeurschap te bekrachtigen.

Stefan Karbach, salesmanager Europa bij Bomag, en Ben Kemp namens Reesink schudden elkaar de hand om de overeenkomst over het importeurschap te bekrachtigen.

Bomag nu ‘optimaal’ vertegenwoordigd

Ben Kemp wijst erop dat de Kemp Groep en Hans van Driel al diverse keren nieuwe producten aan hun leveringsprogramma’s hebben toegevoegd. ‘Dat hebben we succesvol gedaan. Het ligt natuurlijk voor de hand dat wij de distributierechten voor de Nederlandse markt naar ons wilden toetrekken. In België is de combinatie van de merken Kobelco en Bomag al jaren succesvol.’

Namens Bomag laat Stefan Karbach, salesmanager voor Europa, weten dat hij blij is dat de overdracht in goed overleg met RoAd is gegaan. ‘Met RoAd hebben wij sinds 1994 een prima samenwerking gehad. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij met de professionele organisatie van Reesink een goede toekomst tegemoet gaan, en zijn ervan overtuigd dat ons merk nu in de gehele Benelux optimaal vertegenwoordigd is.’

 

Reageer op dit artikel