nieuws

Eerste Volvo FH Ocean Race Edition voor Oosting Metaal Recycling

Branche

De eerste Volvo FH Globetrotter in gelimiteerde Volvo Ocean Race 2017-2018 editie is geleverd aan Oosting Metaal Recycling in Emmen. De truck is voorzien van een haakarm die met Volvo’s Work Remote op afstand kan worden bediend en Volvo Dynamic Steering.

Eerste Volvo FH Ocean Race Edition voor Oosting Metaal Recycling

De Volvo FH in Ocean Race-uitvoering is een 540 6×2 bakwagen. Oosting Metaal Recycling bestelde de truck bij Nijwa Hengelo. Hendrik Oosting, mede-eigenaar van Oosting Metaal Recycling, is blij met de Zweed. ‘Het is een prachtige truck die zeker opvalt onderweg, maar dit gaat niet ten koste van de functionaliteit. De combinatie van voertuigspecificaties en opbouw maakt deze truck bijzonder geschikt voor containertransport.’

Volvo FH voor zware containers

De Volvo FH 6×2 motorwagen is voorzien van een dubbellucht liftbare sleepas. De HIAB multilift 21-tons haakarm is opgebouwd bij Brinks Carrosserieën in Hengelo. Deze configuratie biedt een sterke basis voor het optrekken en vervoeren van zware containers. Work Remote maakt het de chauffeur mogelijk om, staand naast de truck, het haakarmsysteem te bedienen. Daarbij kunnen ook de aslasten worden uitgelezen.

Verder is de truck uitgevoerd met Volvo Dynamic Steering. Dit vereenvoudigt het manoeuvreren tijdens het laden en lossen. Dynamische (meesturende) Bi-Xenon bochtverlichting en het Active Safety-pakket met onder andere Lane Change Support en Driver Alert Support verhogen de veiligheid.

Gestage groei in de metaalhandel

De eerste Volvo FH Globetrotter in gelimiteerde Volvo Ocean Race 2017-2018 editie is geleverd aan Oosting Metaal Recycling in Emmen.

De Volvo FH 6×2 motorwagen is voorzien van een dubbellucht liftbare sleepas. De HIAB multilift 21-tons haakarm is opgebouwd bij Brinks Carrosserieën in Hengelo.

Oosting Metaal Recycling is sinds 1972 actief in de in- en verkoop van metaalafval. Het materiaal wordt ingekocht bij metaalverwerkende industrieën in Nederland en Duitsland. Sorteren gebeurt in Emmen, waarna het materiaal wordt doorverkocht. De Volvo FH Ocean Race Edition is de eerste Volvo-truck in het familiebedrijf.

‘Door gestage groei in onze metaalhandel zochten we een nieuwe truck in aanvulling op onze twee containerwagens’, zegt Hendrik Oosting. ‘De afgelopen jaren hoorden we veel positieve geluiden over Volvo Trucks, zowel van klanten als van collega’s. Onze eerste gedachte ging daarom uit naar een truck van dit merk. Nijwa Hengelo kon snel leveren en heeft het hele aankooptraject tot in de puntjes begeleid.’

Voor het onderhoud van de nieuwe Volvo FH heeft Oosting Metaal Recycling een servicecontract afgesloten met Nijwa Groep.

Reageer op dit artikel