nieuws

‘Arbeidstekort in de bouw loopt op tot record’

Branche

Het gaat goed met de bouw. Zo goed dat het arbeidstekort in de bouw oploopt. Voor bouwbedrijven wordt het steeds moeilijker om personeel te vinden om een klus uit te voeren. Dat melden economen van ABN AMRO in een rapport over de bouwsector.

‘Arbeidstekort in de bouw loopt op tot record’

Het arbeidstekort in de bouw is groter dan ooit. Het afgelopen kwartaal gaf ruim 20 procent van de bouwbedrijven aan dat een tekort aan medewerkers hun werkzaamheden belemmert. Dat is het hoogste niveau ooit.

Prijzen stijgen sneller dan productie

Volgens de onderzoekers stijgen de prijzen bovendien sneller dan de productie in de bouw. Dat komt onder meer doordat de vraag harder stijgt dan het aanbod.

De bouw profiteert vooral van de verder aantrekkende economie in Nederland. Daardoor is het ondernemersvertrouwen hoog in de sector, al zakte het wel een beetje ten opzichte van een kwartaal eerder. Bouwbedrijven zijn verder positief gestemd over hun orderportefeuilles. Die steeg naar het hoogste niveau sinds de eerste meting in 2012.

Reageer op dit artikel