nieuws

Aangepaste Doosan DX255LC-5 voor Van der Meer

Branche

Grondverzet- en aannemingsbedrijf Van der Meer in Scharnegoutum heeft een tweede Doosan uit de 5-serie op laten bouwen bij Anema. Speciaal aan deze Doosan DX255LC-5 is de naar 780 cm verbouwde monogiek en de naar 510 cm aangepaste steel.

Aangepaste Doosan DX255LC-5 voor Van der Meer

Leverancier Anema heeft ook de ballast verzwaard met 2.250 kg, en de bestaande ballast zo’n 10 cm naar achteren verplaatst. De Doosan DX255LC-5 is verder door Anema voorbereid voor Topcon X63i 3D-gps. De hele machine is voor aflevering gespoten in 2K-lak.

De Doosan DX255LC-5 beschikt over een DL06P zescilinder commonrail Tier 4-dieselmotor, goed voor 141 kW en een pomppbrengst van 2×219 liter. Het basisgewicht van de machine is zo’n 26.500 kg. Het ballastgewicht is zo’n 5 ton.

Powertilt PTS11 kantelstuk met CW4 hydraulische snelwissel

Doosan DX255LC-5

De treeplanken lopen over de gehele lengte links en rechts van de cabine.

De Doosan heeft een monogiek van 590 cm, een 300 cm steel en 100 cm rupsplaten, met afgeschuinde zijkanten. Aan de giek zit een Powertilt PTS11 kantelstuk met CW4 hydraulische snelwissel, inclusief lasthaak. De 210 cm AA brede kettinggraafbak heeft een inhoud van plusminus 1.700 liter.

De machine beschikt over een hamer/rotatiefunctie en proportionele bediening. De smeerpunten van de monogiek en steel zijn centraal bij elkaar geplaatst. In de cabine is een luchtgeveerde en verwarmde stoel geplaatst. Ook is voorzien in zaken als een radio, camera, climate control, zwaailamp, een kist op de onderwagen, een treeplank links en rechts, een dieselvulpomp en Doosan Connect.

Reageer op dit artikel