nieuws

Van der Spek importeur Cifa betonpompen

Branche

Van der Spek Vianen is importeur geworden van truckmixer- en betonpompfabrikant Cifa. Het Italiaanse merk maakt allerlei machines voor de betonindustrie, waaronder truckmixers, betonpompen, mixerpompen, betoncentrales, tunnelspuitmachines en bekistingssystemen.

Van der Spek importeur Cifa betonpompen

‘In de afgelopen jaren heeft Cifa aangetoond een zeer innovatieve producent te zijn met tal van vernieuwingen. Zo heeft het merk een gepatenteerde oplossing voor het in Europa sinds 1 maart 2013 verplichte afstempelbeveiligingssysteem. Dit is de ideale oplossing om veilig, flexibel en met groot bedieningsgemak te kunnen werken op beperkte afstempelruimtes. Iets dat op de bouwplaatsen regelmatig voorkomt’, zegt Van der Spek.

Gewichtsbesparing met carbon mastdelen

Cifa betonmixerpompVoor betonpompen en pompmixers heeft Cifa de Carbotech carbon mastdelen ontwikkeld. De ultrasterke en lichte carbon mastdelen zorgen voor een flinke gewichtsbesparing. Door deze gewichtsbesparing zijn er voor het chassis van de pomp minder assen noodzakelijk. Hierdoor wordt weer bespaard op het investeringsbedrag van het chassis, het onderhoud en het brandstofverbruik.

De autobetonpompen in de Cifa Carbotech series zijn leverbaar vanaf de 39 meter tot en met de 80 meter met een reikhoogte van 79,5 meter. Deze laatste is tevens de grootst leverbare autobetonpomp op de markt.

Cifa actief met hybride truckmixers

De mixerpomp, de Cifa MK25H Carbotech, heeft door het gebruik van twee carbon mastdelen eveneens een aanzienlijke gewichtsbesparing. Hierdoor is het laadvolume van de 7 m3 mixer bijna volledig uit te nutten wanneer deze op een tridem chassis is opgebouwd. Op het gebied van truckmixers is Cifa ook actief op de markt met de hybride truckmixers uit de Energya serie. Deze plug-in hybride mixers zijn op dit moment leverbaar in 8 m3 en 9 m3 uitvoering. Met deze plug-in hybride mixers zijn volgens Van der Spek grote voordelen te behalen in besparing op brandstofkosten, minder geluid en minder CO2-uitstoot.

Nieuwe locatie Van der Spek in Oost-Nederland

Van der Spek heeft zijn vestiging in Oost-Nederland verplaatst van Mariënberg naar Hardenberg. Op deze nieuwe locatie wordt ook de service aan betonpompen uitgevoerd. ‘Naast gekwalificeerd personeel hebben we in Hardenberg een goed uitgeruste werkplaats met voldoende ruimte voor de grotere pompen. De vestiging beschikt over een eigen straal- en spuitinstallatie’, aldus Van der Spek.

Reageer op dit artikel