nieuws

Hyundai R55W-9A van Smits Groep is multifunctionele midi

Branche

Smits Groep in Nederhemert investeerde in een nieuwe Hyundai R55W-9A bandenkraan. Van der Spek leverde de midi-kraan van 5,5 ton met een waslijst aan opties, zodat Smits de kraan multifunctioneel kan inzetten.

Hyundai R55W-9A van Smits Groep is multifunctionele midi

De Hyundai R55W-9A van Smits Groep is voorzien van een handvol hydraulische functies. Hiermee kunnen bijvoorbeeld een maaikorf en slagmaaier voor het snoeien van heggen worden aangestuurd. Ook is de nieuwe Hyundai voorzien van brede, enkellucht Vredestein 480/45 R17 banden. Die beperken insporing tot een minimum.

Giek van Hyundai R55W-9A geschikt voor krappe locaties

Hyundai R55W-9ADe nieuwe Hyundai R55W-9A heeft een giek die 80° naar links en 50° naar recht kan zwenken. Hiermee kan de machinist ook op zeer krappe locaties met de giek uit de voeten. Op de hefcilinders is optioneel ridecontrol gemonteerd. Tijdens rijden met lading zorgt dat systeem voor stabiliteit en comfort.

De machine wordt aangedreven door een Yanmar 4TNV98-krachtbron. Die levert 68 pk bij 2.400 t/min. ‘Daarmee beschikt de R55W-9 beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, wat extra kracht geeft om de klus te klaren. De motor voldoet aan de laatste Tier IV final emissie-eisen, waarmee de Smits Groep gelijk laat zien duurzaam te investeren’, zegt leverancier Van der Spek.

Reageer op dit artikel