nieuws

Atlas Copco lanceert Power Technique

Ondernemen

Atlas Copco Power Technique is de nieuwe verzamelnaam voor het activiteitensegment van Atlas Copco voor de bouwsector. Het komt in de plaats van Construction Technique. Onder de vlag van Power Technique vallen zaken als mobiele compressoren, generatoren, lichtmasten, pompen en gereedschappen voor de bouwsector.

Atlas Copco lanceert Power Technique
Foto: Gary Nunn Photography

Voor de naam Atlas Copco Power Technique is gekozen omdat, zo zegt het bedrijf, de term ‘power’ in de markt sneller geassocieerd wordt met de verschillende producten in de portfolio. Hieronder valt alles dat te maken heeft met lucht, stroom en hydrauliek. ‘Het activiteitensegment zal ten dienste staan van een aantal klantsegmenten. Dit behelst de bouwsector, industrie, boren, olie en gas en petrochemie’, zegt Atlas Copco.

‘Klanten in de bouwsector zullen altijd dicht bij onze kernactiviteiten staan. Wij zullen net zo toegewijd blijven aan deze sector als voorheen’, aldus Power Technique-directeur Andrew Walker.  ‘We zullen oplossingen voor de stroomvoorziening op locatie en aanverwante producten voor duizenden bouwlocaties overal ter wereld blijven leveren. Maar we bedienen ook klanten in een groot aantal andere segmenten.’

Atlas Copco Power Technique blijft ontwikkelen

In de toekomst zal het activiteitensegment Power Technique zich blijven ontwikkelen, zegt Atlas Copco. Zijn kernportfolio zal bestaan uit een breed gamma aan producten. Hieronder vallen mobiele compressoren, generatoren, lichtmasten en pompen. Daarnaast specifieke producten voor de bouwsector, zoals handbediende pneumatische, elektrische en hydraulische gereedschappen, verdichtings- en betonproducten. Ook blijft het producten en individuele oplossingen leveren voor een groot aantal toepassingen. Te denken valt aan boren, olie en gas alsook geothermische exploratie.

Power and Flow als nieuwe divisie

In 2018 zal Atlas Copco een nieuwe divisie lanceren, die zich richt op Power and Flow. Die divisie moet de innovatie en productontwikkeling binnen deze technologieën versnellen. ‘De divisie Power and Flow zal worden opgericht met het doel de groei aan te jagen. Met de oprichting van deze divisie worden de ontwikkelingsbehoeften van onze portfolio beter weerspiegeld. Dat is in lijn met de focus en expertise die nodig zijn voor onze klanten’, aldus Andrew Walker.

Het activiteitensegment Power Technique zal blijven opereren als een specifieke servicedivisie. Daarnaast zal het ook bestaan uit een Specialty Rental divisie, die een specifieke portfolio biedt voor talrijke sectoren waaronder productie, olie en gas, petrochemie.

Reageer op dit artikel