nieuws

Engcon opent nieuwe fabriek

Ondernemen

Engcon, fabrikant van draaikantelstukken voor graafmachines, heeft een nieuwe fabriek geopend in Strömsund, Zweden. Belangrijke drijfveer voor de investering in de nieuwe productiefaciliteit is de noodzaak te blijven voldoen aan de sterk stijgende vraag naar Engcon’s producten en levertijden te verkorten.

Engcon opent nieuwe fabriek

“We hebben de afgelopen jaren een fantastische stijging in de verkoop bewerkstelligd, dus nu breiden we onze productie- en leveringscapaciteit dienovereenkomstig uit”, aldus Stig Engströms, oprichter van Engcon, in zijn toespraak tijdens de opening van de nieuwe fabriek.

Stig Engström prees het personeel, dat ook bij het record aantal verkopen in staat was gebleken de leveringstijden te handhaven. Ook gaf hij aan dat de onderneming dankzij de extra capaciteit van de nieuwe fabriek in staat zal zijn om aan de continue groei te voldoen.

Kortere levertijden

Anders Jonsson, Hoofd Assemblage bij Engcon’s fabrieken in Strömsund, merkte op: “Met de nieuwe fabriek kunnen we een stap voorlopen, zelfs voordat de klanten ook maar hun orders plaatsen. We zullen nog kortere leveringstijden aan kunnen bieden, met name voor grote volumes van onze standaardproducten”, aldus Jonsson.

Nieuwe banen bij Engcon

De nieuwe fabriek en de recente verkoopgroei hebben geleid tot de werving van extra personeel en zullen waarschijnlijk in de toekomst nog meer banen opleveren. Of zoals Stig Engström het ter afsluiting van zijn toespraak uitdrukte: “Onze vooruitgang spreekt voor zich; dit is dus zeker nog niet het einde in onze groei in productieruimte en personeel”.

Reageer op dit artikel