RSS Feed van Bouwmaterieel nieuws

Mammoet kiest voor 3x Volvo FMX 420 8x4 met Liebherr kraan

20-03-2017, 14:23
Mammoet kiest voor 3x Volvo FMX 420 8x4 met Liebherr kraan

Voor het verticaal en horizontaal verplaatsen van hoogliggende lasten heeft hijs- en transportbedrijf Mammoet drie Volvo FMX 8x4-bakwagens met Liebherr telescoopkraan in gebruik genomen. Met de truck-kraancombinaties verwacht Mammoet te besparen op brandstofverbruik, onderhoud en slijtage.

De drie kraanwagens zullen in Nederland en aangrenzende landen worden ingezet voor allerhande hijswerkzaamheden op onder meer raffinaderijen, scheepswerven en in weg- en waterbouw. De zelfstandig aangedreven telescopische kraanmasten, type Liebherr LTF 1060 4.1, hebben een mastlengte van 40 meter en een hijscapaciteit van 60 ton.

De truck-kraancombinaties vervangen bij Mammoet drie zelfrijdende kranen. Arthur Simons, coördinator Core Equipment: ‘Volvo Trucks bleek uniek in het aanbod van een af fabriek 8x4 bakwagen die is voorbereid voor de opbouw van een bovenwagen met kraanhuis. Het merk is in onze branche bekend om dit soort uitvoeringen en heeft bovendien veel ervaring met Liebherr.’

Veiligheid op één
Naast de af fabriek compatibiliteit met de kraanopbouw speelden ook prijskwaliteitverhouding, comfort en veiligheid mee in de keuze voor Volvo Trucks. ‘Veiligheid staat bij ons op één’, verklaart Simons, ‘niet alleen in het verkeer maar ook op de werklocatie. De Volvo FMX is bijzonder bedieningsvriendelijk; door zaken als een extra instaptrede en een dakbeugel aan de ladder is er bijvoorbeeld praktisch geen struikelgevaar rond de kraan.’ Naast de rijhulpsystemen en veiligheidsvoorzieningen die standaard behoren tot het Active Safety-pakket, zijn de trucks bij Volvo Group Truck Center Rotterdam voorzien van zijafscherming, achteruitrijcamera, zwaailampen en extra werkverlichting.

De trucks worden gestationeerd bij de Mammoet-vestiging in Hoogvliet.

 

 

Spotlight

Terug
Verder

Best bekeken materieel deze week

nieuwbouw aanlegsteiger

Volvo 240CL

  • 6/5 stars
6067 keer bekeken
Takken versnipperen

Fendt 939

  • 6/5 stars
816 keer bekeken

Volvo 220

  • 6/5 stars
654 keer bekeken
Veluwe groen takken versnipperen

Claas xerion

  • 6/5 stars
731 keer bekeken