RSS Feed van Bouwmaterieel nieuws

Kobelco gebruikt nieuwe generatie Trimble machinebesturing in graafmachines

20-03-2017, 07:30
Kobelco gebruikt nieuwe generatie Trimble machinebesturing in graafmachines

Kobelco gaat het nieuwe-generatie 3D-machinebesturingplatform Trimble Earthworks voor graafmachines, in de Kobelco SK210LC-9 inbouwen. Trimble Earthworks is het eerste geïntegreerde 3D geautomatiseerde bedieningssysteem voor graafmachines.

“Wij zijn blij dat de klanten van Kobelco nu kunnen werken met Trimble automatisering op hun Kobelco SK210-9 graafmachines”, zegt Troy Rigby, OEM manager van Trimble Civil Engineering and Construction, Azië-Stille Oceaan.  “Door het integreren van Trimble Earthworks kunnen klanten gemakkelijker gebruik maken van bouwtechnologie om hun concurrentiepositie, efficiëntie en productiviteit te verbeteren.”

“Bij Kobelco zijn we verheugd dat onze klanten binnenkort de prestaties van hun graafmachines op de bouwlocatie flink kunnen verhogen met de Trimble machinebesturing automatiseringstechniek”, zegt Shoji Yamamoto, groepsmarketingmanager van Kobelco Construction Machinery Co., Ltd.

Intuïtieve software
De Trimble Earthworks grade control applicatie is gebouwd voor het Android-besturingssysteem en draait op het nieuwe 10" Trimble TD520 touchscreen display. De Earthworks-applicatie is ontwikkeld op basis van ervaringen van gebruikers van bouwmachines over de hele wereld en de gebruikersomgeving is geoptimaliseerd voor een hoge productiviteit.

Dankzij de kleurrijke grafische elementen, natuurlijke interactie en bediening, plus zelflerende functies, is de software gemakkelijk om mee te leren werken, zegt Trimble. "Elke bestuurder kan de gebruikersomgeving aan zijn of haar persoonlijke voorkeuren en werkwijzen aanpassen. Door de verscheidenheid van aan te passen schermen kan het gewenste perspectief voor een maximale productiviteit gemakkelijk worden gekozen." 

Daarnaast biedt Earthworks de mogelijkheid databestanden draadloos en automatisch naar of van het kantoor over te brengen, zodat de machinist altijd met het nieuwste ontwerp werkt. Via het Android besturingssysteem kunnen gebruikers andere applicaties downloaden, waardoor de machinist in de cabine over meer praktische hulpmiddelen kan beschikken. Om het systeem flexibeler te maken, kunnen aannemers naar keuze het Trimble TD520 display of een Android-apparaat van een ander merk gebruiken.

Automatische bediening voor graafmachines
Met Trimble Earthworks kunnen aannemers nu gebruik maken van het eerste automatische 3D inbouwbedieningssysteem op Kobelco SK210LC-9 graafmachines, waardoor de machinist gemakkelijker geëgaliseerde, vlakke, of hellende oppervlakken kan produceren. Als de graafmachine in automatische bediening werkt, bedient de machinist de stick en Trimble Earthworks de giek en bak om op het juiste niveau te blijven, te veel uitgraven te voorkomen en productiever te werken. "Door de bediening van de graafmachine te automatiseren, stelt Trimble Earthworks de machinist in staat een constant niveau te bereiken, met een hoge nauwkeurigheid en in kortere tijd", claimt Trimble.

Trimble Earthworks voor Kobelco SK210LC-9 graafmachines zal naar verwachting verkrijgbaar zijn in het tweede kwartaal van 2017 via het Sitech-dealerkanaal.

Tekst: Redactie Bouwmachines

Spotlight

Terug
Verder

Best bekeken materieel deze week

nieuwbouw aanlegsteiger

Volvo 240CL

  • 6/5 stars
6067 keer bekeken
Takken versnipperen

Fendt 939

  • 6/5 stars
816 keer bekeken

Volvo 220

  • 6/5 stars
654 keer bekeken
Veluwe groen takken versnipperen

Claas xerion

  • 6/5 stars
730 keer bekeken