RSS Feed van Bouwmaterieel nieuws

Hitachi en Trimble ontwikkelen cloud-platform voor civiele bouwprojecten

17-03-2017, 08:10
Hitachi en Trimble ontwikkelen cloud-platform voor civiele bouwprojecten

Trimble en Hitachi Construction Machinery zijn een partnership aangegaan om het samenbrengen van technologieën en data voor civiele techniek en bouwprojecten te verbeteren.

Deze aankondiging werd gedaan op de ConExpo 2017.

Als onderdeel van de samenwerking zal Hitachi Construction Machinery gebruikersomgevingen gebruiken van de Trimble Connect software, een cloud-gebaseerd samenwerkingssysteem, om een intelligent platform voor zijn klanten te ontwikkelen.

Integratie voor gemengde vloten verbeteren
Het platform zal te gebruiken zijn met de Connected Site oplossingen van Trimble - planning- en ontwerpsoftware, precisie machinebesturing, positionering op bouwlocaties, mobiele technologieën en real-time verbindingen - om de integratie voor klanten met gemengde vloten verder te verbeteren.

Deze samenwerking bouwt voort op de bestaande relatie van Trimble en Hitachi Construction Machinery, waarbij Trimble momenteel in de fabriek gemonteerde grade control systemen voor Hitachi ZX200X-5B halfautomatische graafmachines in Japan levert.

Verbetering data-uitwisseling
“Wij werken met veel plezier samen met Trimble om een intelligent platform te creëren dat klanten in staat stelt hun productiviteit nog verder te verhogen,” vertelt Hideshi Fukumoto, bestuursvoorzitter en president van Client Solutions Business Development van Hitachi Construction Machinery. “Het platform zal zorgen voor verbetering van data-uitwisseling, interoperabiliteit van technologieën en samenwerking. Het zal tevens gericht zijn op de eisen die aan aannemers worden gesteld om deel te nemen aan het i-Construction initiatief van Japan.”

“Dankzij de samenwerking met Hitachi kunnen klanten profiteren van naadloze datastromen tussen kantoor, bouwlocatie en machine,” zegt Bryn Fosburgh, senior vice-president van Trimble. “Deze nieuwste samenwerking betekent een verdere uitbreiding van onze relatie voor de levering van boordtechniek voor machines naar het integreren van software oplossingen.”

Tekst: Redactie Bouwmachines

Spotlight

Terug
Verder

Best bekeken materieel deze week

nieuwbouw aanlegsteiger

Volvo 240CL

  • 6/5 stars
6067 keer bekeken
Takken versnipperen

Fendt 939

  • 6/5 stars
817 keer bekeken

Volvo 220

  • 6/5 stars
655 keer bekeken
Veluwe groen takken versnipperen

Claas xerion

  • 6/5 stars
731 keer bekeken