RSS Feed van Bouwmaterieel nieuws

Cable Digger voorkomt graafschades aan kabels en leidingen (met video)

09-01-2015, 12:01
Cable Digger voorkomt graafschades aan kabels en leidingen (met video)

Hoe voorkom je schade aan kabels en leidingen tijdens graafwerk? Die vraag werd drie jaar geleden gesteld aan Flingk Machinebouw. Het antwoord: de Cable Digger. Daarmee borstelt de machinist als een archeoloog kabels en leidingen bloot.

Door het enorme netwerk aan kabels en leidingen in de bodem moet machinaal graafwerk met een chirurgische precisie uitgevoerd worden. In de praktijk blijkt het onderaardse zenuwstelsel niet altijd even nauwkeurig in kaart gebracht. Graafschades zijn dan ook bijna niet te voorkomen, en de schade loopt jaarlijks in de miljoenen. De Brabantse machinebouwer Flingk biedt grondverzetbedrijven een nieuw wapen in de strijd tegen graafschades: de Cable Digger. Een ingenieuze combinatie van een graafbak en een roterende borstel, waarmee kabels en leidingen veilig blootgelegd kunnen worden.

Meer weten over de precieze werking van de Cable Digger, de specificaties en de kosten? Lees het in de komende uitgave van BouwMachines. Nog geen abonnee? Sluit dan snel een abonnement af en mis niets meer!

Spotlight

Terug
Verder

Best bekeken materieel deze week

Zand laden voor Higro dagen.

Magirus-Deutz & Werklust VL 1500.

  • 6/5 stars
5707 keer bekeken
nieuwbouw aanlegsteiger

Volvo 240CL

  • 6/5 stars
5776 keer bekeken
Takken versnipperen

Fendt 939

  • 6/5 stars
491 keer bekeken

Volvo 220

  • 6/5 stars
393 keer bekeken