nieuws

Bodac ruimt explosieven met Doosan DX63-3

Materieel

Staad Veghel leverde een nieuwe Doosan DX63-3, met een explosiebeveiligde cabine, aan Bodac in Schijndel. De machine wordt ingezet bij het ruimen van explosieven in het Duitse Nationaal park Waddenmeer.

Bodac ruimt explosieven met Doosan DX63-3
Ter voorkoming van inkalven van de gegraven put en opkomend grondwater wordt een ring geplaatst om de Senior OCE Deskundige te beschermen bij de uiteindelijke identificatie van de munitie.

De Doosan DX63-3 wordt dagelijks met een landingsvaartuig naar de werklocatie gevaren. Bij laag water gaat de boegdeur open en rijdt de kraan naar de opgegeven locatie. De extra brede tracks voorkomen minimale schade aan de ondergrond van dit beschermd natuurgebied.

Een opsporingsteam zoekt op locaties die in een vooronderzoek aangewezen zijn naar niet-ontplofte munitie. Met de Doosan wordt vervolgens laagsgewijs gegraven. Ter voorkoming van inkalven van de gegraven put en opkomend grondwater wordt een ring geplaatst.

Foto's

Reageer op dit artikel