nieuws

Bobcat komt met nieuwe boomfrees

Materieel

Bobcat introduceert de nieuwe FRC150ST boomfrees. De frees is bedoeld voor gebruik op de kleinere Bobcat S630/H en S650/H schrankladers en de T590/H en T650/H compacte rupsladers.

Bobcat komt met nieuwe boomfrees

De nieuwe FRC150ST is een aanvulling op de onlangs geïntroduceerde FRC150HT en FRC200HT boomfreesaanbouwdelen. Ze hebben een hoog koppel en een maaibreedte van respectievelijk 1.50 en 2 meter. Ze zijn die compatibel zijn met de grotere Bobcat T770H en T870H compacte rupsladers, de S770H en S850H schrankladers en de A770H lader met vierwielbesturing.

FRC150ST boomfrees bijna volledig van Hardox

Op basis van de feedback van de gebruikers bevat de FRC150ST, met een maaibreedte van 1.50m, veel verbeteringen ten opzichte van het vorige model, de FRC150. Een van de verbeteringen is dat de FRC150ST bijna volledig van Hardox is vervaardigd. Ook heeft hij een nieuwe, vaste motor die betere prestaties en een hogere efficiëntie biedt. Het nieuwe ontwerp bevat verder een nieuwe, lichtgewicht trommel met 30 carbide tanden. Andere aanpassingen zijn een nieuwe slangroutering en betere prestaties en wendbaarheid.

De FRC150ST boomfrees versnippert volgens Bobcat bomen en kreupelhout in enkele minuten. Hij laat een tapijt van mulch achter bij het verwijderen van bomen en struiken geschikt. De mulch is geschikt voor elke soort toepassing. De variabele voorzijde kan worden ingesteld op de gewenste grofheid of fijnheid van de mulch.

Boomfrees breed inzetbaar

Bobcat FRC150ST boomfrees

De FRC150ST boomfrees versnippert volgens Bobcat bomen en kreupelhout in enkele minuten.

Met een snijbreedte van 1.50m is de FRC150ST ontworpen voor onafgebroken werk aan struiken en boompjes met een diameter van 100 tot 120 mm. Bomen met een diameter van 150 tot 200 mm kunnen periodiek gefreesd worden. Zelfs bomen met een diameter van 220 tot 260 mm kunnen incidenteel versnipperd worden. De toepassingen zijn, zo zegt Bobcat, enorm gevarieerd en gaan van landbouw en bosbouw tot natuurbeheer en bouwgrondontwikkeling.

De FRC150ST heeft drie rijen contramessen, een nieuwe instelbare duwstang en een nieuwe versterkte kettingkast achteraan. Kenmerkend voor de frees zijn verder de HD-riemafdekking, instelbare steunen, een set met afdichting tegen afval, een automatische trommelrem en een ACD-regelsysteem. De gepatenteerde rotor heeft vaste messen met wolfraamcarbide punten.

Bosbouwset beschermt lader en machinist

Bobcat introduceert de nieuwe FRC150ST boomfrees.

De verplichte bosbouwset beschermt zowel de lader als de machinist tegen rondvliegende voorwerpen en afval.

De verplichte bosbouwset beschermt zowel de lader als de machinist tegen rondvliegende voorwerpen en afval. Deze omvat een slagbestendige voordeur die geïnstalleerd moet zijn om de boomfrees te kunnen gebruiken. Uit veiligheidsoverwegingen wordt de trommel van de boomfrees gestopt zodra de deur geopend wordt.

Om in besloten ruimtes in bossen te werken, zijn de lampen voor en achter beschermd met een afschermkap. Ook de hydraulische snelkoppeling, de slangen en de kabelboom zijn beschermd tegen vallende bomen en takken. Een niveau II FOPS (ISO 3449) beschermt de bestuurder en de cabine tegen vallende bomen en andere voorwerpen. Polycarbonaat ruiten boven en achter bieden de bestuurder eveneens extra bescherming.

Ook de hefcilinders worden tegen puin beschermd met afschermkappen, waardoor materialen niet in het motorcompartiment terecht komen. Een puinscherm op de radiator garandeert een constante werking en eenvoudige schoonmaak.

Alle functies met vingertoppen bedienen

Alle functies van de boomfrees kunnen vanuit de bestuurdersstoel met de vingertoppen worden bediend. De machinist hoeft nooit de handen van de stuurhendels te nemen. De hydraulisch verstelbare voorzijde maakt in geopende stand het hakken van materiaal mogelijk. In gesloten stand het materiaal houdt hij het materiaal vast om het fijn te mulchen.

Reageer op dit artikel