nieuws

Atlas Copco compressoren voor op servicetrucks

Materieel

Atlas Copco introduceert een nieuwe serie lichte luchtcompressoren voor integratie in servicetrucks. De modellen uit de 8-serie wegen minder dan 750 kg. Met het kleine formaat passen de compressoren in tal van servicevoertuigen.

Atlas Copco compressoren voor op servicetrucks

De Atlas Copco compressoren uit de 8-serie zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik in servicetrucks of andere OEM-toepassingen. Door hun kleine formaat en lage gewicht past de 8-serie nu in meer voertuigtypen. De compressoren kunnen worden gebruikt in toepassingen zoals wegwerkzaamheden en reparaties van vangrails.

4 Atlas Copco compressoren

De nieuwe Atlas Copco compressoren uit de 8-serie wegen minder dan 750 kilo en zijn met hun compacte formaat geschikt voor gebruik in allerlei voertuigtypenAlle Atlas Copco compressoren in het utiliteitsassortiment van de 8-serie hebben een robuuste, corrosiebestendige C3-geclassificeerde behuizing. Ze worden aangedreven door high-performance motoren. Die verbruiken, zo zegt Atlas Copco, tot 8% minder brandstof dan vergelijkbare machines. De serie bestaat uit 4 compressoren, beschikbaar in flow-bereiken tussen 3,7-5,4 m3/min en werkdrukken tussen 7-12 bar.

Optionele generator voor stroomlevering

De compressoren kunnen worden uitgerust met het PACE (drukinstelling via cognitieve elektronica) systeem van Atlas Copco. Hiermee kun je de luchtstroom en druk van de compressor nauwkeurig instellen. Met de optionele generator kunnen de compressoren naast lucht ook stroom leveren. Er is een extra brandstoftank beschikbaar, zodat bij ploegendiensten niet bijgetankt hoeft te worden.

Reageer op dit artikel