nieuws

Bouwkraan de sloot in

Geen categorie

Dinsdag 9 mei raakte net na het middaguur een opvouwbare bouwkraan van Friso Bouwgroep uit Sneek naast de weg bij Drachten. De 36 ton zware machine kreeg op de A7 een klapband op de vooras waarna er voor de chauffeur geen houden meer aan was.

Bouwkraan de sloot in

Pogingen om te remmen of te sturen haalden niks meer uit, de machine koerste via de berm op een brede sloot aan. De machinist besloot om dat niet af te wachten en sprong uit de cabine voordat de machine te water raakte. Hij bleef ongedeerd.

Bergingsbedrijf Broekhuizen zette twee zware bergingstrucks in om de zware machine weer op het droge te krijgen. Daarbij werd Broekhuizen geassisteerd door een 100 tons Liebherr telekraan van Vrieswijk. Voor dat die aan het werk kon moesten er eerst rijplaten gelegd worden in de berm. Schaap en De With verzorgde dat razendsnel waardoor de berging vlot van start kon gaan. Tegen het begin van de avond, net na de avondspits werd de bouwkraan afgevoerd op een dieplader van de PAX voor reparatie. Voor een veilige berging werden de rechter rijstrook en de vluchtstrook afgesloten voor het verkeer. Doordat alleen de linker rijbaan overbleef liep het verkeer op de A7 behoorlijke vertraging op door het ongeval.

Reageer op dit artikel