nieuws

Matexpo 2009: 2-6 september Kortrijk

Geen categorie

Brede Belgische Bouwbeurs

De Belgische bouwbeurs Matexpo is dit jaar toe aan haar 33 editie. De organisatie verwacht meer dan 40.000 bezoekers die op een 13,5 hectare groot terrein door 310 exposanten nieuwe en bestaande producten getoond zullen krijgen. Ondanks het sombere economische tij hebben er maar weinig exposanten afgehaakt en is in aanloop de stemming opperbest.

Matexpo 2009: 2-6 september Kortrijk

De Belgische bouwbeurs Matexpo mag zich in het Nederlandse taalgebied in een warme belangstelling verheugen. Vooral vanuit onze zuidelijke provincies zullen dit jaar, bij het ontbreken van een TKD, Nederlandse bezoekers naar Kortrijk reizen.
Het succes van de Matexpo is te danken aan het feit dat de beurs de hele bouwkolom dekt en onze zuiderburen er in slagen van de vijf dagen in september een bijzonder gezellig geheel te maken. We treffen hier veel dienstverlenende bedrijven aan die voor hun klanten een ontmoetingsplek op het terrein hebben. Matexpo heeft een aantal demonstratieterreinen, maar kenmerkt zich voor het overige als een statische beurs.

Gigantische bouwwerf
Sinds afgelopen januari is de Kortrijk Xpo omgetoverd tot een gigantische bouwwerf. Het terrein beslaat nu 13,5 hectares waarvan 9,9 hectares buitenterrein en 3,6 hectares binnenterrein. Deze oppervlakte wordt gevuld door 310 exposanten, waarvan er 97 buiten opgesteld staan en er zich 213 binnen bevinden. Het aantal Nederlandse deelnemers is gegroeid van 37 in 2007, naar 57 nu. Daarnaast zijn er 20 exposanten uit andere Europese landen. Omdat een exposant vaak ook een andere fabrikant vertegenwoordigt, spreekt de organisatie van 500 exposanten die meer dan 1000 merken showen.
Matexpo zet dit jaar al zijn doelgroepen in de spotlights. Bouwmachines vindt men hal 1 en 2, burgerlijke bouw en wegenbouw in hal 2 en 3 en recyclingmaterieel in hal 4 en 5. Materieel voor goederenbehandeling en reinigingsmachines tenslotte staan in hal 6. Voor de het reinigingsmaterieel is er een klein testterrein tussen hal 4 en hal 5. Op de buitenterrein staat het middelgrote en grote bouwmaterieel.

Belang van de machinist
Elke vakman uit bouw, industrie en landbouw is welkom op de Matexpo. Voor de machinisten is het weekend gereserveerd. Met het hele gezin kunnen ze van de Matexpo frieten en de Matexpo ijsjes genieten. Matexpo onderkent het belang van de machinist in het verkoopproces en hecht hier veel waarde aan.
Voor de internationale uitstraling van de Matexpo zorgen een Nederlandse en Franse dag. Voor Nederland is hiervoor donderdag 3 september gereserveerd en vrijdag 4 september komen de Fransen aan de beurt.
Last but not least. Voor de tweede keer wordt op de Matexpo 2009 een Award voor de belangrijkste technische innovatie uitgereikt.

Informatie: www.matexpo.com

Reageer op dit artikel