nieuws

TGS levert 22 vlakgravers voor baggerwerk Hudson River

Geen categorie

In het jaar 1609 zeilde een Nederlander over de Hudson rivier in de Verenigde Staten. In wat meer dan toeval zou kunnen zijn, kwam er 400 jaar later een andere Nederlander, Emiel Bleyenberg van TGS (De Grijper Specialist B.V. gevestigd aan de Nieuwe Havenweg 75 te Hilversum) terug naar de Hudson Rivier met 22 speciaal gebouwde Hydraulische Vlakgravers (Milieu-uitvoering).

TGS levert 22 vlakgravers voor baggerwerk Hudson River

TGS heeft de 22 Vlakgravers geleverd aan Cashman Dredging and Marine Contracting LLC die het contract heeft gekregen voor het uitbaggeren van de vervuilde Hudson Rivier in Fort Edwards New York. Het grote voordeel van dit type grijper is dat deze grijper nagenoeg horizontaal sluit, een lage turbulentie en een hoge productie heeft. De vlakgravers zijn geproduceerd uit hoogwaardige staalsoorten waardoor een laag eigen gewicht en hierdoor een grotere capaciteit is gerealiseerd.

De 22 Vlakgravers zijn door TGS onder een strak tijdsschema geproduceerd. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week aan het produceren van de Vlakgravers gewerkt om het tijdsschema van het project te behalen. De Vlakgravers van ca. 5m3 zijn gemonteerd aan hydraulische graafmachines, zoals Caterpillar 385C en uitgevoerd met hydraulische draaivoorziening, sluitsensoren en GPS. De Vlakgravers zijn ingezet voor het verwijderen van 200.000m3 vervuilde bagger uit de Hudson Rivier.

Informatie: www.tgs-grabs.nl

Reageer op dit artikel