nieuws

Sijperda Verhuur trotse eigenaar van nieuwe MAN TGS 6×2

Geen categorie

Sinds kort is Sijperda Verhuur uit Sneek de trotse eigenaar van een gloednieuwe trekker/ semi-dieplader combinatie. Deze combinatie bestaat uit een MAN TGS 6×2 trekker met dubbellucht sleepas, een Palfinger PK42502 autolaadkraan en een TSR 3-assige semi-dieplader

.

Sijperda Verhuur trotse eigenaar van nieuwe MAN TGS 6×2

De MAN trekker is uitgerust met een 400 pk sterke motor die voldoet aan de Euro 5 norm. Hiermee is Sijperda voorbereid op de toekomst, waarin voertuigen steeds “schoner” moeten worden. Ook in de verhuur sector is dit zeker een belangrijk punt. Verder is de trekker voorzien van een Tipmatic automatische schakelende versnellingsbak en een ruime dagcabine met veel comfort, om zo voldoende ruimte over te houden voor de 42 tm kraan. Het geheel is gespoten in de bedrijfskleuren van Sijperda.

De semi-dieplader van de Nederlandse fabrikant TSR Special Trailers is voorzien van 3 Gigant assen, waarvan de eerste liftbaar is en de laatste 2 hydraulische meesturen. De lengte van de semi-dieplader bedraagt 13,50 m en deze is geschikt gemaakt voor allerlei verschillend vervoer. Hiervoor zijn o.a. verbredingzet, twist-locks, lier, speciale oprijkleppen en extra rongpotten gemonteerd.

Zowel de trekker als de semi-dieplader zijn geleverd door Wierda Bedrijfswagens uit Joure. Naast het bekende dealerschap voor MAN trucks en service dealerschap voor Palfinger is Wierda Bedrijfswagens BV sinds kort ook dealer van TSR Special Trailers voor noord Nederland.

De opbouw van de Palfinger PK 42502 EV1autolaadkraan is uitgevoerd door De Groot Carrosserie uit Franeker. Deze zware kraan is uitgevoerd met het bekende kniehevelsysteem , heeft een bereik van 19 m en een hefvermogen van 8,7 ton op 4,4 mtr. In samenwerking met Wierda Bedrijfswagens is ervoor gezorgd dat er een optimale uitnutting van het voertuig chassis heeft plaats gevonden.

Door deze combinatie is Sijperda Verhuur in staat om meer functionaliteit aan het transport toe brengen. Ze kunnen een kleine materiaalcontainer (10ft) tot een 12 mtr. (40ft) materiaalcontainer zelfstandig verplaatsen. Ook het transport van twee Telescooprups hoogwerkers van 20 mtr. mag geen probleem zijn voor deze combinatie

Reageer op dit artikel