nieuws

Kobelco rupskranen bouwen groot windmolenpark

Geen categorie

De Belgische aannemer CFE-MBG is op dit moment bij Oostende aan het werk met een Kobelco CKE 1350 en een CKE 600 rupskraan. De eerste heeft een hijsvermogen van 135 ton en de tweede tilt 60 ton.

Kobelco rupskranen bouwen groot windmolenpark

CFE-MBG zet de Kobelco kranen voor het plaatsen van 60 stuks voorgevormde betonelementen voor de voet van even zovele windmolens. Deze elementen zijn 44 meter hoog en hebben een gewicht van 3 ton.

Ieder van de 60 te plaatsen windmolens is goed voor een geïnstalleerd vermogen van 5 MW. Met het totaal van 300 MW zijn de molens in staat per jaar 1 GWh te produceren en daar kunnen dan weer 600.000 huishoudens hun behoefte aan elektriciteit mee dekken.

De holle vormgevormde betonelementen worden ieder gevuld met 3 ton zand. Hierboven op komen de stalen pylonen, ieder goed voor 125 ton. Daar weer boven op volgt de 316 ton zware generator en de rotor voor de bladen. De bladen zelf zijn 61,5 meter lang en de top van het blad bereikt een hoogte van 184 meter.

Reageer op dit artikel