nieuws

Volker Stevin kiest opnieuw voor een Hyundai wiellader

Geen categorie

Ditmaal werd er bij Volker Stevin Materieel een 24-tons Hyundai HL 770-7A wiellader geleverd. De machine is inmiddels aan het werk bij het Handelsbedrijf Julianahaven in Dordrecht, een onderneming van KWS.

Volker Stevin kiest opnieuw voor een Hyundai wiellader

Al eerder werd een 30-tons Hyundai HL 780 XTD-7A in gebruik genomen bij de Asfalt Productie Hoogblokland van de Gebr. Van Kessel, eveneens een onderdeel van KWS.

De nieuwe wiellader zal vooral worden ingezet bij het laden en lossen van verschillende soorten wegenbouwmaterialen en bij het in depot rijden van al dan niet gebroken puin.

(Lees verder onder de foto)

Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden is de laadschop door Van der Spek Vianen uitgevoerd met verschillende opties. Voor het werken met onder andere puin is de machine voorzien van Michelin XLD-D2 rotsbanden.
Ook voor de machinist zijn er diverse opties gemonteerd. Zo is de machine voorzien van joystickbesturing, een overdruksysteem, stalen doorlopende spatborden en een achteruitrijdcamera voor een goed zicht naar achteren.

Om snel en eenvoudig te kunnen wisselen van bak en palletvorken is een Verachtert snelwissel gemonteerd. Bij de Hyundai is een 4,7 kubieke meter dichte bak geleverd.

Voor de aandrijving zorgt een 8,9 liter Cummins QSL 6 cilinder turbodiesel motor met een vermogen van 280 pk, die uiteraard v aan de nieuwste Tier III emissie-eisen voldoet.

Reageer op dit artikel