nieuws

Verleggen van kabels megaklus vol verrassingen

Geen categorie

Bij de eerste graafwerkzaamheden voor de Spoortunnel in Delft verwacht de gemeente op diverse verrassingen te stuiten. Daarbij gaat het (nog) niet om restanten van oude bouwwerken, omdat de tijd voor het archeologisch onderzoek pas later aanbreekt. Wél zullen kabels en leidingen worden aangetroffen waarvan niemand het bestaan afweet.

Verleggen van kabels megaklus vol verrassingen

Dat blijkt uit een toelichting op het verleggen van de ondergrondse netwerken, dat begin deze maand is begonnen bij het Bolwerk. Het gaat om een megaklus, omdat de bodem werkelijk vol ligt met pijpen, buizen en kabels voor water, gas, elektriciteit, het riool en glasvezelnetwerken. Volgens de gemeente ‘heeft de ervaring geleerd’ dat niet alles goed is geregistreerd. Toch maakt niemand zich zorgen, voor onverwachte vondsten wordt steeds ter plekke een oplossing bedacht.

De bedoeling is dat alle eigenaren van de kabels en leidingen zelf zorg dragen voor het verleggen van hun materiaal. Volgens de gemeente zijn of worden hiertoe in overleg met de aannemer plannen gemaakt. Om te voorkomen dat de uitvoerders straks het spoor totaal bijster zijn, krijgt elke kabel een eigen nummer.

Bron: AD

Reageer op dit artikel