nieuws

Tauw brengt verzakking Utrechtse werven in beeld

Geen categorie

Ingenieursbureau Tauw gaat in opdracht van de gemeente Utrecht een bijdrage leveren aan het verder in kaart brengen van de problemen met de fundering van de Utrechtse werven.

Tauw brengt verzakking Utrechtse werven in beeld

Tauw is gevraagd om te inventariseren of er holle ruimtes onder de werven aanwezig zijn als gevolg van de slechte staat van de fundering. Deze holle ruimtes kunnen tot plotselinge verzakkingen leiden. Tauw voert allereerst samen met het Groningse bedrijf Medusa Explorations een pilotonderzoek uit. Dit onderzoek wordt uitgevoerd met de grondradar, een non-destructieve geofysische onderzoekstechniek. Groot voordeel van deze techniek ten opzichte van andere traditionele technieken is dat tijdens het onderzoek de werven intact blijven. De techniek levert hiermee een flinke kostenbesparing op en zorgt ook nog eens voor minder overlast in het drukke stadscentrum.

(Lees verder onder de foto)

De onderzoeksresultaten zullen naar verwachting een goed beeld geven van holle ruimtes en andere objecten in de ondergrond waarmee een goede inschatting kan worden gemaakt van de kans op verzakkingen tijdens bijvoorbeeld grote evenementen in de komende zomer. Daarnaast kan ook een inschatting worden gemaakt van de risico’s op de langere termijn.
Tauw verwacht de resultaten eind augustus beschikbaar te hebben.

Reageer op dit artikel