nieuws

Michelin organiseert de Michelin XHA2 Experience Days

Geen categorie

De Michelin XHA2 Experience Days zijn gehouden op 2, 3 en 4 juni van dit jaar in het Michelin Technologisch Centrum in Almeria in het zuiden van Spanje. 140 bandenspecialisten gespecialiseerd in Grondverzetbanden en afkomstig uit een twintigtal landen uit Europa kregen de gelegenheid om het grootste testcentrum voor banden ter wereld te ontdekken. Dit testcentrum is geheel gewijd aan het ontwikkelen en testen van Grondverzetbanden.

Michelin organiseert de Michelin XHA2 Experience Days

Tijdens dit in Europa unieke gebeuren hebben de uitgenodigde bandenspecialisten zelf de wielladers, uitgerust met de nieuwe XHA2 van Michelin, kunnen testen. Zo konden ze zelf de prestaties van de nieuwe band beoordelen. Michelin heeft deze ontmoeting met de bandenspecialisten georganiseerd om zo direct de ervaringen uit te kunnen wisselen.

De Michelin XHA2, bestemd voor de kleine en middelgrote wiellader, is de nieuwe generatie van de Michelin XHA. Over de hele wereld zijn inmiddels 1,5 miljoen XHA verkocht. De bandenspecialisten wereldwijd hebben nu de mogelijkheid om sinds mei van dit jaar de nieuwe XHA2 aan hun klanten aan te bieden. De Michelin XHA2 verenigt drie fundamentale eigenschappen in zich: het verminderen van de urenkostprijs, in alle veiligheid een bijdrage leveren aan het uit te voeren werk en het verbeteren van de werkomstandigheden voor de machinist.

De Michelin XHA2 heeft een tot 10% langere levensduur dan zijn voorganger. Het profielontwerp verbetert de tractie en verhoogt het zelfreinigend effect (het lossen van de grond uit de groeven). Deze verbeterde tractie heeft een gunstige invloed op het brandstofverbruik.

Het Technologisch Centrum waar deze Michelin XHA2 Experience Days werden gehouden, werd door Michelin in 1977 aangelegd. Dit om hier de Grondverzetbanden te ontwikkelen en te testen. Het terrein is 4.500 hectares groot en heeft meer dan 100 kilometer aan onverharde banen.

Informatie: www.michelin.com

Reageer op dit artikel