nieuws

Machinefabriek Cross-Line boort nieuwe markten aan

Geen categorie

De in Kerkrade gevestigde onderneming Cross-Line International – de voormalige Machinefabriek Het Zuiden – gaat investeren in nieuwe markten. De onderneming heeft door de jaren heen de nodige kennis opgedaan en expertise vergaard op het gebied van metaalbewerking van gietijzer, smeedstaal en aluminium in onder meer de automotive en transportsectoren.

Machinefabriek Cross-Line boort nieuwe markten aan

Deze sectoren blijven voor Cross-Line zeer belangrijk met toonaangevende klanten die vrachtwagens, treinen, heftrucks en graafmachines produceren. Het bedrijf gaat deze kennis en ervaring nu versterkt inzetten in de windturbinetechnologie. Deze diversificatie wordt mogelijk na een herfinanciering van het bedrijf waarbij NV Industriebank LIOF een belang heeft genomen van 35% in het aandelenkapitaal.

(Lees verder onder de afbeelding)

De huidige financieel-economische crisis heeft de metaalindustrie hevig geraakt. Ook aan Cross-Line is de crisis niet onopgemerkt voorbijgegaan. Ondanks de sterke marktpositie en de hoge innovatiegraad, heeft het bedrijf de laatste maanden aan omzet moeten inleveren. Dit noopte de directie offensieve investeringen uit te stellen en alle energie en middelen in te zetten voor een reorganisatie gericht op de continuïteit van de onderneming en haar circa 150 arbeidsplaatsen.

In een constructieve samenwerking van huisbankier, de Belastingdienst, het Cross-Line management en LIOF werd een herfinancieringsplan opgesteld. Onderdeel van dat plan is de toetreding van LIOF als aandeelhouder van Cross-Line. LIOF nam daarop een belang van 35% in het aandelenkapitaal van Cross-Line, waardoor het eigen vermogen van de onderneming aanzienlijk werd versterkt.

Betrokken partijen verwachten dat met deze ingrijpende aanpassingen de onderneming haar goede positie in de automotive en transport zal consolideren en daarnaast de ruimte heeft om haar positie in de perspectiefvolle windturbinetechnologie uit te bouwen en andere interessante nieuwe markten met succes aan te boren.

Reageer op dit artikel