nieuws

Liebherr kranen als decor voor opera Aida

Geen categorie

Dit jaar wordt op de Bodensee bij Bregenz de opera Aida uitgevoerd. Voor de opbouw van het decor zorgen twee Liebherr torenkranen type 550 EC-H 40 en 280 EC-H 12.

Liebherr kranen als decor voor opera Aida

Liebherr kranen zorgen al jaren voor de opbouw van het toneel op een ponton op de Bodensee. Sinds 2000 is hiervoor een Liebherr snelopbouwkraan 71 K permanent op het 15 bij 13 meter grote ponton geïnstalleerd. De torenkranen 550 en 280 zijn naast het ponton op, in de meerbodem geheide, houten palen geplaatst.

Op grond van de jarenlange samenwerking tussen Liebherr en de organisatoren van de Bregenzer Festspiele werd dit jaar besloten de Liebherr kranen zichtbaar in het decor op te nemen. Bij de uitvoering van Aida moeten de kranen twee gigantische maskers op het toneel plaatsen en deze in de vlucht tot één masker laten versmelten.

Reageer op dit artikel