nieuws

Koks Group gaat zelf speciaal veegmachines bouwen

Geen categorie

Koks Group gaat in samenwerking met de Duitse veegmachine fabrikant Bucher Schörling speciaal veegmachines bouwen. Hiertoe hebben beide partijen besloten. De ruime ervaringen van Bucher Schörling en de uitgebreide know-how van KOKS Group op het gebied van speciaal bouw zullen worden gecombineerd.

Koks Group gaat zelf speciaal veegmachines bouwen

Met deze alliantie wordt er ingespeeld op de groeiende vraag naar custom made speciaal veegmachines. Bij het in eigen beheer bouwen van speciaal veegmachines, gericht op de specifieke Nederlandse wegenbouw en industrie blijven de kwaliteit en duurzaamheid van Koks Group en Bucher Schörling gewaarborgd.

Bucher Industries het moederbedrijf van Bucher Schörling is eigenaar van de veegmachinefabrikanten Bucher Schörling, Johnston Sweepers en Beam Sweepers. Door de overname van Beam Sweepers door Bucher Industries kreeg Koks Group, die al 18 jaar exclusief dealer van de Bucher producten is, in 2008 het totale productenprogramma van Beam Sweepers aan haar productportfolio toegevoegd.

Beam Sweepers uit Denemarken is fabrikant van speciaal veegmachines die gebaseerd zijn op Johnston componenten én startbaanveegmachines op basis van Bucher Schörling componenten. Uit de Nederlandse marktvraag heeft Koks Group geconcludeerd, dat de Bucher Schörling uitstraling en kwaliteit door Nederlandse klanten zeer gewaardeerd worden.

Om aan deze marktvraag tegemoet te komen heeft Koks Group, in goed overleg met Bucher Industries, besloten de vertegenwoordiging van Beam speciaal veegmachines aan de Nederlandse Johnston vertegenwoordiging terug te geven en zich binnen de alliantie te richten op eigen productie van maatwerk speciaal voertuigen.

Op verzoek van Bucher Industries blijft Koks Group niettemin, door haar jarenlange expertise in vliegveldonderhoudstechniek, exclusief dealer van Beam Sweepers betreffende Beam startbaanveegmachines.

Reageer op dit artikel