nieuws

Drie nieuwe Scania R 480 XPI’s voor Bredenoord

Geen categorie

Bredenoord (Apeldoorn) – leverancier op het gebied van tijdelijke, permanente en mobiele (nood) energievoorzieningen – heeft onlangs drie nieuwe Scania’s van het type R 480 LB 6×2 HNB met XPI Euro 5 motor aangeschaft.

Drie nieuwe Scania R 480 XPI’s voor Bredenoord

De opvallende rode aggregaten van Bredenoord worden voor vele toepassingen door heel Nederland ingezet, van festivals, snelwegen tot bouw- en infrastructurele projecten.

De nieuwe motorwagens voldoen aan de Euro 5 norm zonder toevoeging van AdBlue. Na vorig jaar de eerste Scania R480 Euro 4 in het wagenpark te hebben opgenomen is nu bewust gekozen voor de Euro 5 variant. Dankzij Scania’s XPI (Extreem High Pressure Injection) technologie met EGR (Exhaust Gas Recirculation) voldoet Bredenoord met de nieuwe Scania’s aan de Euro 5 norm zonder toevoeging van additieven. Het ontbreken van AdBlue zorgt overigens voor meer chauffeursgemak. Bovendien wordt er geen ruimte verloren op het chassis.

De Scania’s bieden de chauffeur behalve het ontbreken van AdBlue nog meer comfort door de luchtvering rondom en Scania Opticruise. Het hoge koppel van maximaal 2.500 Nm bij 1.000-1.300 omwentelingen per minuut zorgt voor een breed toerengebied. Dankzij een 32-tons laadkraan met laad- en lossysteem is Bredenoord zeer flexibel in het laden en lossen van verschillende machines.

Foto: De drie nieuwe Scania R480 XPI Euro 5 motorwagens van Bredenoord – Nadere informatie: Scania.nl

Reageer op dit artikel