nieuws

De grootste ‘buizenrammer’ ter wereld

Geen categorie

Dalcai Horizontale Wegboringen BV uit Nijverdal is onlangs bezitter geworden van de allergrootste buizenrammachine ter wereld, de Grundoram Apollo-F van Tracto-Technik.

De grootste ‘buizenrammer’ ter wereld

Op de fabriek van Tracto-Technik in Duitsland is de Grundoram door Technisch Handelsbureau Meerman Jr uit Hendrik Ido Ambacht symbolisch afgeleverd aan de heer J.W. Dalvoorde, directeur van Dalcai Horizontale Boringen BV.

Dit is de tweede machine in de wereld van dit formaat. Eén exemplaar werkt in de USA; deze Apollo-F zal vooral in Nederland worden ingezet.

(Lees verder onder de foto)

De raket heeft een diameter van 800/900 millimeter, een lengte van 4,40 meter, verbruikt 100 kubieke meter lucht per minuut en weegt ‘slechts’ 11.500 kilogram.

Met deze Grundoram Apollo-F is het mogelijk om buizen tot ø 4,00 meter rond te slaan.

Dalcai is niet geheel onbekend met de Grundoram machines. Zo maakt het bedrijf al een tijdlang gebruik van onder meer twee stuks Grundoram Koloss-F (Ø 350/400), een Grundoram Goliath-F (Ø 450/510) en een Grundoram Taurus-F (Ø 600/670). Daarnaast werkt Dalcai Gestuurde BoringenBV nog met Grundodrill 4X en een 10 tons grundodrill gestuurde boormachine.

Foto: (v.l.n.r.) Heinz Olbrich van TT, Jan-Willem Dalvoorde, Hermen-Jan Dalvoorde en Frank Meerman.

Reageer op dit artikel