nieuws

DAF FTD XF met bijzondere extra’s voor Zwagerman

Geen categorie

Bij C. Zwagerman BV in Nederhorst ten Berg, specialisten in zwaar transport, kraan- en takelwagenverhuur, werd onlangs door Cosmo Trucks Almere een nieuw voertuig afgeleverd met een unieke configuratie: een DAF FTD XF105.510 met een Fassi F1500 AXP kraan en een extra Estepe-as. Een 8 x 4 voertuig met extra as. Een echt heavy duty voertuig, waarmee volledig veilig gewerkt kan worden.

DAF FTD XF met bijzondere extra’s voor Zwagerman

C. Zwagerman BV gaat dit voertuig inzetten bij het plaatsen, monteren en demonteren van bouwkranen, mobiele rupskranen en machines door heel Europa.

Met goedgekeurde 10 tons voorassen en een daarbij behorende asverklaring en stabiliteitsnorm, is dit een bijzonder voertuig, waarmee ook diepladers getrokken kunnen worden.

(Lees verder onder de afbeelding)

Om met de 150 ton/meter Fassi kraan veilig te kunnen werken, was een voertuiggewicht van 37 ton vereist, zodat geen contragewichten nodig zijn. De extra Estepe as was noodzakelijk in verband met de constante zware voorasbelasting. De opbouw van de Fassi kraan werd verzorgd door HSM BV in Breukelen. Om tot een optimaal GVW te komen is door DAF Nederland een toelating afgeven voor 10 tons voorassen.

Cor Zwagerman, directeur eigenaar van C.Zwagerman BV, bedacht zelf het concept van deze trekker en heeft in overleg met de sales engineers van DAF en de technische specialisten van Cosmo Trucks, de ontwikkeling van het voertuig begeleid. “Door dit voertuig zijn wij volledig onafhankelijk geworden van derden en hoeven dus niets meer in te huren”, aldus Zwagerman.

(Lees verder onder de foto)

De carrosseriebouwer, HSM in Breukelen heeft van de opbouw één geheel gemaakt, aldus Hans van Ekris van HSM. “Door het extreem lage hulpframe van 60 millimeter, konden we de ideale schotelhoogte, met daarop een 3 duims schuifschotel, van 1,35 meter realiseren”. HSM plaatste de Fassi kraan en monteerde RVS spatborden, die speciaal op maat werden gemaakt.

Reageer op dit artikel