nieuws

Bouwers bewust failliet in vakantie

Geen categorie

Veel bouwondernemers zullen het einde van de bouwvakvakantie (10 augustus) niet afwachten om het faillissement van hun bedrijf wegens gebrek aan opdrachten aan te vragen. Curatoren verwachten dat ze hun bedrijf laten ploffen op het moment dat hun personeel vakantie viert.

Bouwers bewust failliet in vakantie

“Ik zou dat eerlijk gezegd zelf ook adviseren”, zegt curator Henk de Groot van Dorhout Advocaten uit Groningen. “Je zoekt naar een gunstig moment om het faillissement aan te vragen. Het personeel is er dan niet, het werk ligt stil en je kunt in betrekkelijke rust aan een vervolgscenario werken.”

Paul van Boven (Bierens & Van Boven) uit Assen, curator in het faillissement van bouwbedrijf B. Timmer uit Borger, sluit zich aan bij De Groot. Van Boven kon een deel van B. Timmer nog doorverkopen. “Maar het scenario van de doorstart wordt in deze markt steeds lastiger”, zegt hij.

Ook Johan Hielkema uit Leek (Hielkema Advocaten) herkent de situatie. “Er is geen werk meer. Daardoor gaan veel bouwbedrijven omvallen. Ik ben in de bouwvak op vakantie maar ik blijf in de buurt.”

Bron: Dagblad v/h Noorden

Reageer op dit artikel