nieuws

Bia levert Komatsu wielladers voor het verzetten van zout

Geen categorie

Komatsu importeur Bia uit Zutphen heeft een tweetal Komatsu wielladers type WA 430-6, special geconserveerd voor inzet in zoutomgeving, afgeleverd bij Akzo Nobel Chemicals. Het bijzondere aan deze machines is dat zij “in het zout” zijn komen te draaien in de vestiging van Akzo Nobel in Hengelo (Ov.). Doordat zout extreem corrosief is, zijn de machines vanaf de start van de bouw uit geconserveerde of corrosiebestendige onderdelen opgebouwd.

Bia levert Komatsu wielladers voor het verzetten van zout

De Komatsu 430 wielladers zijn ondergebracht in een speciaal huurcontract voor lange termijn met als basis het Maintenance Plus contract ondergebracht: het volledige onderhoud is aan Bia uitbesteed. De dichte laadbakken zijn volledig met RVS bekleed en zijn van het fabrikaat Eurosteel.

De beslissingsvariabelen van Akzo waren Total Costs of Ownership (TCO), Fit for Use en een Service Level Agreement (SLA) dat was afgestemd op de productie. Er wordt per jaar 2,4 miljoen ton zout geproduceerd bij Akzo Nobel Chemicals. Daarmee is zij wereldwijd marktleider in de productie van zout dat in allerlei verpakkingen naar de klanten gaat zoals in silo’s, big bags, maar ook het bekende vaatje tafelzout. Geenszins een zoutloze bedoeling….

De Komatsu WA 430 zoals Bia die leverde is voorzien van een sterke commonrail direct ingespoten diesel met 232 PK; genoeg peper voor het zout dus.

Reageer op dit artikel