nieuws

Ballast Nedam ziet winst scherp dalen

Geen categorie

Bouwbedrijf Ballast Nedam heeft door de malaise in de bouw- en vastgoedsector de winst over de eerste zes maanden van dit jaar scherp zien dalen. Dat maakte Ballast Nedam vrijdag bekend. De onderneming gaat onder druk van de malaise de organisatie van een aantal dochterbedrijven aanpassen. Wat dat precies betekent voor de werknemers maakte Ballast Nedam niet bekend.

Ballast Nedam ziet winst scherp dalen

Het operationele resultaat kwam in het eerste halfjaar uit op 4 miljoen euro vergeleken met 13 miljoen euro een jaar eerder. De winst valt lager uit dan verwacht. Analisten gingen uit van 5 miljoen euro. Ballast Nedam handhaafde wel zijn winstverwachting voor heel 2009 van ongeveer 25 miljoen euro, met een bandbreedte van 20 tot 26 miljoen euro. Volgens het bedrijf staan de resultaatprognoses voor 2009 onder druk. Verder verwacht het bedrijf een lagere omzet in 2009 dan in 2008.

De omzet steeg in de eerste helft van 2009 met 5 procent tot 601 miljoen euro. De omzet is hoger dan waar analisten op hadden gerekend. Onder de streep draaide het bedrijf quitte. Analisten waren uitgegaan van een nettowinst van 1,2 miljoen euro. Vorig jaar boekte Ballast Nedam nog een nettowinst van 7 miljoen euro. De scherpe winstdaling is te wijten aan de bouwbedrijven van Ballast Nedam. Die hebben veel last van het stilvallen van de vastgoedmarkt. De divisie Bouw en Ontwikkeling draaide quitte bij de operationele winst tegen een winst van 11 miljoen euro een jaar eerder.

Bij de divisie Infrastructuur liepen de zaken wel goed. Bij deze divisie steeg het operationeel resultaat met 2 miljoen euro tot 7 miljoen euro. Ballast Nedam ontving in de afgelopen maanden opdracht om een deel van de A2 bij Maastricht te ondertunnelen en de A12 tussen Zoetermeer en Gouda te reconstrueren. De orderportefeuille van Ballast Nedam steeg in de eerste zes maanden van dit jaar tot ruim 1,9 miljard euro van 1,7 miljard een jaar eerder.

Bron: ANP – Foto: ANP

Reageer op dit artikel