nieuws

Afstudeerprijs uitgereikt voor procedure ondergrond bouwen

Geen categorie

Bouwend Nederland Regio Oost heeft aan twee studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de jaarlijkse afstudeerprijs uitgereikt. De studenten, Richard Sleumer en Henry Vreeman, kregen de prijs voor hun procedure voor ondergrond bouwen, waarbij in de voorbereidingsfase naar bemaling, funderingspalen en (dam)wanden wordt gekeken. De afstudeerprijs bestaat uit een geldbedrag van 1250,- euro.

Bouwend Nederland werkt samen met de HBO’s Bouwkunde en Civiele Techniek om gedurende de opleiding meer aandacht voor de kwaliteit, uitvoerings en organisatorische aspecten van het bouwen te creëren. Afgestudeerden moeten direct inzetbaar zijn bij bouw- en infrabedrijven. Ook is er een groeiende behoefte aan hoger opgeleiden. Met de Bouwend Nederland Afstudeerprijs wil Bouwend Nederland de carrière en toekomstmogelijkheden die de bouwsector biedt bij studenten voor het voetlicht te brengen.

Protocol ‘ondergronds bouwen’
De winnaars hadden als opdracht een beslissingsondersteunend stappenplan te ontwikkelen waarmee de optimale uitvoeringsmethode voor het bouwen van een kelder sneller bepaald kan worden. Richard Sleumer en Henry Vreeman hebben hun protocol ‘ondergronds bouwen’ ontwikkeld bij bouwbedrijf Aan De Stegge te Twello.

Jaarlijkse afstudeerprijs
Bouwend Nederland Regio Oost stelt jaarlijks een prijs beschikbaar voor een groep afstudeerders van de drie hogescholen in regio Oost. Om voor deze prijs in aanmerking te komen is het nodig dat deze studenten in hun afstudeerscriptie aspecten van uitvoering en organisatie hebben verwerkt. En dit uiteraard in voldoende mate en van goede kwaliteit. De hogescholen mogen in overleg met extern gecommitteerden uit het werkveld maximaal drie voordrachten doen, waarna een jury het prijswinnende team bepaalt. Per hogeschool ontvangen de winnaars gezamenlijk € 1250,-.

Reageer op dit artikel