nieuws

Zweden winnen opnieuw etappe Volvo Ocean Race

Geen categorie

De klassementsleider van de Volvo Ocean Race, Ericsson 4, is vanochtend als eerste gefinisht in het Zweedse Marstrand. De Nederlandse deelnemer Delta Lloyd eindigde na een spectaculaire eindsprint als vijfde en liet daarmee twee boten achter zich.

Zweden winnen opnieuw etappe Volvo Ocean Race

De zeven deelnemers finishten vlak na elkaar in de achtste etappe die afgelopen zaterdag startte in het Ierse Galway.

De Nederlandse schipper Bouwe Bekking voer met de Telefonica Blue als vierde de haven binnen. Daarmee moet Bekking de tweede plaats in het algemeen klassement overdragen aan de PUMA en staat hij op een derde plaats.

Bootsnelheid
Afgelopen dinsdag deden de schepen de Nederlandse kust aan. Na een korte baanrace voor de Hoek van Holland, onderdeel van de etappe, wist Team Delta Lloyd een derde positie te veroveren. Terwijl de boten de finish naderden, zakte Delta Lloyd af naar een zesde plaats. “Een gebrek aan bootsnelheid. We werden gewoon voorbij gevaren door Telefonica Black en Blue,” verklaarde Wouter Verbraak, navigator van Team Delta Lloyd, vlak na de finish tegenover het weekblad Elsevier.

Eindsprint
Door een gewaagde eindsprint wist Team Delta Lloyd een van de twee Spaanse deelnemers op het laatste moment toch nog in te halen. Verbraak: “De normale keuze is om de rechterkant van de ingang naar Marstrand te nemen. De aanloop van de linkerzijde zit namelijk vol met rotsen. ‘Voor ons was die kant de enige manier om een plek terug te pakken en dus zijn we ervoor gegaan. Als dit niet in de historische boeken van de Volvo Ocean Race komt, dan weet ik het ook niet meer.”

Eindzege
Op 14 juni start de negende etappe van de oceaanmarathon. De boten varen dan naar Stockholm, om uiteindelijk eind juni in St. Petersburg te finishen.
Met nog twee etappes voor de boeg kan Ericsson 4 (foto) de eindzege bijna niet meer ontgaan. De achterstand van nummer twee PUMA bedraagt vijftien punten.

Bron: Elsevier

Reageer op dit artikel