nieuws

Wiegel levert Vema industriële hoogwerkers op maat

Geen categorie

Onlangs heeft Wiegel, gespecialiseerd in het verkopen, inbouwen en leveren van technische systemen en toebehoren voor de mobiele sector, Vema Benelux overgenomen. Na de overname zijn de activiteiten van het voormalige Vema Benelux door Wiegel ondergebracht bij de divisie Wiegel Vema Rescue Equipment.

Wiegel levert Vema industriële hoogwerkers op maat

Wiegel Vema Rescue Equipment, een dochteronderneming van de internationaal opererende Finse Kiitokori Group, is gespecialiseerd in de verkoop van standaard en klantspecifieke brandweerhoogwerkers en maatwerk-hoogwerkers voor industriële toepassingen.

De Vema hoogwerkers voor industriële toepassingen worden in alle gevallen volledig op maat vervaardigd. De werkhoogtes bij dit laatstgenoemde type voertuig kunnen variëren van 15 tot en met 55 meter.

Het Vema assortiment brandweerhoogwerkers bestaat uit 7 standaard modellen die geleverd kunnen worden in elke gewenste kleur, met werkhoogtes variërend van 21 tot 55 meter. Voertuigen met afwijkende werkhoogtes zijn op aanvraag leverbaar. De 7 basismodellen zijn standaard ondermeer voorzien van een generator met een capaciteit van 6,5 kVA (220/400 V), een watermonitor, radiografische bediening voor de watermonitor en ademluchtvoorziening in de werkkorf. Afhankelijk van het model varieert de capaciteit van de watermonitor van 3500 tot 6500 liter waterschuim.

Optioneel zijn alle brandweerhoogwerkers uit het assortiment uit te voeren met zeer gecompliceerde camerasystemen (normale systemen of infraroodsystemen) om te kunnen blussen zonder personen in de korf, een gasdetectiesysteem voor detectie van giftige gassen en diverse soorten werkplateaus. Het interieur en de exacte opbouw van het voertuig wordt in alle gevallen volledig afgestemd op de eisen en wensen van de klant.

Reageer op dit artikel