nieuws

Volvo-trucks met Bronto Skylift-hoogwerker voor de brandweer

Geen categorie

Onlangs hebben Kenbri Fire Fighting en Volvo Trucks overeenstemming bereikt over de levering van vijf identieke hoogwerkers aan de Brandweer Haaglanden en Roermond. Het contract werd op de succesvol verlopen Brandweer Vakdagen in Gorinchem getekend. De vijf Volvo FM trucks met 370 pk worden voorzien van een Bronto Skylift-hoogwerker. De trucks beschikken over Volvo’s nieuwe 11-liter motor die bij lage toeren al maximale trekkracht geeft.

Volvo-trucks met Bronto Skylift-hoogwerker voor de brandweer

De opdracht werd na een aanbesteding door Kenbri Fire Fighting, de leverancier van de Bronto Skylift-hoogwerkers, verworven. Vier trucks zijn besteld door regio Haaglanden; de andere Volvo FM gaat naar de brandweer in Roermond. De aflevering vindt in het eerste kwartaal van 2010 plaats. De trucks worden ingezet bij brandweerhulpverlening, waaronder het redden van mensen en het blussen vanaf hoogten.

De Volvo’s zijn uitgerust met een hoogwerker met 34 meter bereik van het type F34 RPX. Deze hoogwerker wordt geleverd door Kenbri en gebouwd door het Finse Bronto Skylift: wereldwijd de grootste producent van brandweerhoogwerkers. De cabine van de Volvo FM wordt affabriek voorzien van een verlaagd dak. Hierdoor ontstaat voldoende ruimte voor de Bronto-hoogwerker en hoeven er geen aanpassingen aan de cabine gedaan te worden waardoor de veiligheidscabine intact blijft. De trucks beschikken over Volvo’s nieuwe 11-liter motor die bij lage toeren maximale trekkracht geeft.

Reageer op dit artikel