nieuws

‘Vliegende’ Hyundai R 250 LC-7A voor Buijs

Geen categorie

Voordat de nieuwe Hyundai R 250 LC-7A aan het werk gezet kon worden heeft hij eerst een paar meters door de lucht moeten maken. Kraanverhuur Boer BV Meerkerk heeft met een 250 tons Liebherr telekraan de Hyundai R 250 LC-7A van de dieplader op zijn werkplek in het kanaal bij Oosterhout gezet.

‘Vliegende’ Hyundai R 250 LC-7A voor Buijs

Van der Spek Vianen en Buijs Groot-Ammers zijn zeer zeker geen onbekende voor elkaar. Afgelopen maand werden ook al twee Gehl schrankladers in gebruik genomen. Daarnaast zijn er ook al vele Hyundai’s en Terex-Fuchsen in bedrijf bij overslagbedrijf Buijs.

De ombouw van de Hyundai R 250 LC-7A naar overslagmachine is in samenwerking met Groeneveldt uit Groot-Ammers uitgevoerd. Zowel de hoofdgiek als lepelsteel zijn met 1500 millimeter verlengd.
Daarnaast werd een vaste cabineverhoging gemonteerd. Voor het overslagwerk is het contragewicht verzwaard .

Voor de aandrijving van de Hyundai R 250 LC-7A staat een Cummins QSB6.7 turbodiesel met een inhoud van 6.7 liter paraat. Deze motor – die uiteraard voldoet aan de nieuwste Tier III emissie-eisen – levert op vollast 178 pk.

Nadere informatie: Van der Spek Vianen BV

Reageer op dit artikel