nieuws

Vierlingengrijper voor E. Boomgaard Transport

Geen categorie

Gert Bakker van E. Boomgaard Transport en Kraanwagenbedrijf BV uit Almere had behoefte aan een klem om meerdere damwandplanken tegelijk te kunnen tillen. Zo’n klemconstructie was nodig omdat de trilblokken en damwanddrukkers steeds groter worden en meer planken aankunnen.

Vierlingengrijper voor E. Boomgaard Transport

Rigter Handelsonderneming pakte de vraag op en ontwikkelde, samen met Kinshofer, een zogenaamde vierlingenklem. De bijzondere klem heeft de testfase goed doorstaan en draait inmiddels naar volle tevredenheid bij E. Boomgaard Transport.

Deze grijper, die robuust is gebouwd uit hoogwaardig staal, biedt een aantal extra voordelen, zoals een hoge sluitkracht en de mogelijkheid om schalen snel te wisselen. In de praktijk is gebleken dat de vierlingenklem in vijf minuten damwandschalen kan wisselen voor – bijvoorbeeld – houtschalen, mestschalen, grondschalen en steenschalen in tal van breedtes.

Het zijn deze multifunctionele toepassingen met een laag eigen gewicht die Gert Bakker ertoe heeft aangezet om deze Kinshofer klem aan te schaffen. Maar ook de 24-uursservice die Rigter Handelsonderneming Gert tijdens de testfase aanbood, werd met graagte aanvaard.

Reageer op dit artikel