nieuws

Verticaal Transport Centrum groeit en bloeit

Geen categorie

Nu het iets minder gaat in de economie is er meer tijd voor opleidingen. VTC uit Barneveld kan dit merken aan het aantal aanmeldingen. Vorig jaar kwamen er 450 cursisten TCVT naar Barneveld en verzorgde men nog eens ruim 200 veiligheidstrainingen. Dit jaar groeit het aanbod cursussen en het aantal cursisten snel door. Recent nam VTC een gepatenteerde offshore kraansimulator in gebruik.

Verticaal Transport Centrum groeit en bloeit

VTC (Verticaal Transport Centrum) is ontstaan vanuit de kraanverhuurbranche. Onvrede met de bestaande opleidingen was de voornaamste oorzaak. Het initiatief ging uit van Daan Deij van BKV die zich hard maakte voor een eigen opleidingscentrum. Goed opleiden vanuit de huidige normen, was het credo. Vier jaar geleden maakte Deij de balans op. ‘Hoe staan we ervoor en hoe gaan we verder’. VTC stond als een dijk en kreeg zo in 2005 een eigen commercieel directeur. Deze werkte jarenlang voor de SBW en kende dus alle in en outs van het vak en het reilen en zeilen van de kraanverhuurders.

Hij zorgde er met zijn team voor dat VTC een eigen terrein van 5000 vierkante meter kreeg aan de Wesselseweg in Barneveld. Later kwam er nog eens 2000 vierkante meter bij. Hier werd in september 2005 gestart met drie instructeurs. Op dit moment telt VTC tien personeelsleden. Voor het trainen van de mensen op het materieel heeft VTC in de loop van de jaren een aantal mooie machines aangekocht. Twee mobiele kranen van Liebherr, een Liebherr torenkraan, een Spierings mobiele torenkraan, een Volvo vrachtwagen met HIAB autolaadkraan en een hagelnieuwe Manitou roterende verreiker. Deze scoort hoog bij ZZP-ers die een opleiding volgen.

Reageer op dit artikel