nieuws

Verjongingskuur voor de Renault Maxity

Geen categorie

De Renault Maxity is vernieuwd. Het voertuig kan voortaan uitgerust worden met een automatische versnellingsbak met zes versnellingen, waardoor de productiviteit aanzienlijk verbetert, een deeltjesfilter en nieuwe stoelen voor een nog beter comfort.

Verjongingskuur voor de Renault Maxity
Nieuwe versnellingsbakken, een deeltjesfilter, meer comfort

De zitting en de rugleuning van de stoelen van de Renault Maxity zijn opnieuw ontworpen en verstevigd voor een beter comfort dankzij een verbeterde steun en omhulling.

De automatische versnellingsbak met zes versnellingen is eindelijk ook op de Renault Maxity verkrijgbaar. De versnellingsbak helpt de bestuurder niet alleen bij de frequente schakelmanoeuvres, maar zorgt ook voor een aanzienlijke verbruikswinst en een groter rijgenoegen. Zij gaat gepaard met twee veiligheidselementen: het ABS en de EHS (hulp bij het wegrijden op een helling). De versnellingsbak is verkrijgbaar op de 150 pk-versies van de Dxi3-motor.

(Lees verder onder de foto)

Voor de liefhebbers van mechanische versnellingsbakken stelt Renault Trucks een volledig opnieuw ontworpen versnellingsbak met vijf versnellingen voor. De synchronisatie van de versnellingen is gewijzigd, zodat het schakelen minder inspanning vraagt en het schakelcomfort verbeterd wordt.

De deeltjesfilter is verkrijgbaar met de Dxi3-motor van 150 pk en vermindert de uitstoot van deeltjes die door de dieselmotor geproduceerd worden, waardoor de motor minder schadelijk is voor het milieu. Met deze uitrusting bereikt de Maxity een uitstootniveau dat aan de Euro5-normen voldoet, waardoor hij in de gereglementeerde zones (de zogenaamde “Low Emission Zones”) mag rijden die voor weinig vervuilende voertuigen bestemd zijn.

Nadere informatie: Renault Trucks Nederland

Reageer op dit artikel