nieuws

Twee MAN TGX trekkers voor Martens Transport

Geen categorie

Martens Transport uit Oosterhout (NB) kreeg deze week via Thieu van Dorst Bedrijfswagens uit Breda twee 3-assige MAN TGX 26.440 6×2/4 trekkers met ruime XLX cabine afgeleverd.

Twee MAN TGX trekkers voor Martens Transport

Beide milieuvriendelijke Euro 4 voertuigen met gestuurde voorloopas zullen vooral in het lengtevervoer van staal ingezet worden. Met deze ingebruikname komt het totaal aantal MAN trekkers binnen het gemixte wagenpark van de Brabantse vervoerder op acht.

Om juist met de techniek van de nieuwe MAN trekkers om te kunnen gaan, maakt Martens gebruik van de ProfiDrive-trainer die via dealer Thieu van Dorst Bedrijfswagens ingezet kan worden om de chauffeurs bij te scholen. Directeur Frans Martens: “Dat doen wij altijd een paar weken nadat de auto’s zijn gaan rijden, omdat er dan heel gerichte vragen zijn die op een antwoord wachten”. Bij Martens Transport hebben chauffeurs in principe allemaal een eigen auto, zodat de uitleg van de techniek daarna ook optimaal ingezet kan worden tijdens de ritten.

Trekkers gaan bij Martens Transport in principe zeven jaar mee. “Door ze op dat moment weer in te ruilen, houden wij een betrouwbaar wagenpark en ga je met de technische ontwikkelingen mee. Momenteel zijn dat natuurlijk de Euro-waarden, maar zeker ook de aslasten en de verbruikswaarden van de brandstof. Het onderhoud van de trekkers is volledig uitbesteed aan de dealer van het merk.”

Het getrokken materieel van het transportbedrijf varieert van twee- tot vijfassige uitschuifbare euro- en semi-diepladers, waaronder een 3 bed 5 met Euro met een 3-assige interdolly met een laadvermogen van 90 ton tot drieassige gestuurde schuiftrailers voor transport tot lengtes van 32 meter. Door de gunstige ligging van het bedrijf verzorgt Martens ook transport over water en per spoor.

Reageer op dit artikel