nieuws

Twee Liebherr Specials ingezet door Van Tunen

Geen categorie

Wynmalen & Hausmann in Heteren leverde recent 2 zeer speciaal uitgevoerde Liebherr industrie-machines aan Van Tunen in Velsen Noord. Deze machines worden ingezet bij Corus. W&H bouwde bij deze specials de bovenwagen van een Liebherr A 904 C samen met de onderwagen van een Liebherr A 924 C HD.

De Liebherr machines zullen voornamelijk worden gebruikt om de afvoergoten van het vloeibare ijzer rondom de ovens schoon te maken.

Twee Liebherr Specials ingezet door Van Tunen

De laag vloeibaar staal die in de goten ontstaat moet er worden uitgehamerd en de goten moeten daarna weer voorzien worden van een speciale afdeklaag die aangetrild dient te worden. Vooral dat laatste moet met de grootste zorg gebeuren. De mobiele Liebherrs zijn uitgevoerd met 4 stempels, die allen onafhankelijk te bedienen zijn. Verder is de machine voorzien van een roetfilter. De onderzijde van de machine is speciaal beschermd tegen hittestraling.

Van Tunen is een familiebedrijf dat dit jaar haar 50-jarig jubileum heeft. Een bedrijf dat in 1959 is opgezet door Jaap van Tunen, van oorsprong een bouwbedrijf met later als hoofdactiviteit het verhuren van machines o.a. aan Corus. Het bedrijf is in 1984 door Jan en Carla van Tunen overgenomen en verder uitgebouwd. De 3 zoons van Jan en Carla zijn inmiddels ook actief binnen Van Tunen. Momenteel zijn de activiteiten van de firma in 3 takken te verdelen: de industriële dienstverlening, overslag in de havens van Amsterdam en sinds enkele jaren ook diverse activiteiten in het Midden Oosten.

Informatie: www.wynmalenhausmann.nl

Reageer op dit artikel