nieuws

Oudere met zwaar beroep ontzien in AOW-plan

Geen categorie

Werkgevers en vakbonden moeten aangeven welke arbeid bestempeld kan worden als ‘zwaar werk’, zodat de oudere werknemers in deze beroepen (zij die vlak voor hun pensioen zitten) in aanmerking komen voor de overgangsregeling die hen ontziet in de AOW-plannen van het kabinet.

Oudere met zwaar beroep ontzien in AOW-plan

De sociale partners moeten dan wel laten zien hoe ze die ‘belastende’ beroepen in de toekomst minder zwaar gaan maken, stellen minister Donner en staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken). De bewindslieden vrezen niet dat de sociale partners straks te veel beroepen als zwaar zullen aanmerken, omdat dit immers direct verplichtingen met zich zal meebrengen.

Deze verkenning van Donner en Klijnsma maakt overigens deel uit van de notitie over de mogelijke invulling van het verhogen van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar, die op termijn vier miljard euro moet opleveren en waarover na 1 oktober 2009 definitief wordt besloten.

Reageer op dit artikel