nieuws

Mercedes-Benz bedrijfswagens op het podium

Geen categorie

De Mercedes-Benz bedrijfswagens hebben bij de verkiezing ‘De beste bedrijfswagens 2009’ in vijf van de tien categorieën opnieuw de eerste plaats behaald. Ongeveer 9.000 lezers van vaktijdschriftenuitgever ETM (EuroTransportMedia) beoordeelden de 167 genomineerden kandidaten van merken uit tien landen en brachten als branchedeskundigen hun stem uit.

Mercedes-Benz bedrijfswagens op het podium

De Mercedes-Benz Sprinter, vorig jaar winnaar in het segment ‘Vans tot 3,5 ton’, was voor de derde keer de overwinnaar en schreef daarmee alle tot nu toe door het Stuttgarter vaktijdschrift gehouden lezersverkiezingen op zijn naam. De Sprinter van het modeljaar 2009 wordt nu met de nieuwe dieselmotor OM 651 aangeboden, die standaard voldoet aan de Euro 5-norm voldoet en optioneel in EEV-uitvoering leverbaar is. Bij de doorontwikkeling stonden de compleet nieuwe viercilindermotor en de grondig vernieuwde V-zescilinder centraal. Door te voldoen aan de uitlaatgasnorm Euro 5 en optioneel zelfs EEV is een verdere stap gemaakt om de voertuigen nog schoner en zuiniger te maken.

In de categorie ‘Trucks tot 7,5 ton’ sleepte de Mercedes-Benz Atego de eerste plaats in de wacht. Typerend voor deze distributietruck van het modeljaar 2009 zijn de Euro 5-motoren en hybride-aandrijvingen. Zijn succes spreekt voor zich: tot nu toe zijn al meer dan 250.000 Atego’s uitgeleverd. Tot zijn sterke punten behoren onder andere zuinig brandstofverbruik, hoge inruilwaarde, uitstekende kwaliteit en grote betrouwbaarheid. Het aanbod omvat voertuigen van 8 tot 16 ton totaal geladen gewicht ( GVW).

Voor de lezers van de ETM-vaktijdschriften was de truckreeks Actros zowel in de categorie ‘Internationaal Transport’ als in de categorie ‘Bouwvoertuigen’ de beste. De nieuwe Mercedes-Benz Actros is ‘Truck of the Year 2009’ en overtuigde als truck voor international transport. Inmiddels rijden er tienduizenden Actros trucks op de Europese wegen. Ook in het segment bouwvoertuigen ligt de Mercedes-Benz Actros op kop. De kippers tot 32 ton onderscheiden zich vooral tijdens de zware omstandigheden waaronder ze worden ingezet door betrouwbaarheid, robuustheid en zuinigheid.

De winnaar in de klasse Midibussen is dit jaar de Mercedes-Benz Tourino. De tweedeurs en twee-assige middelgrote reisbus heeft 28 zitplaatsen en kan zich verheugen over een stijgende vraag, vooral voor het transport van kleine reisgezelschappen. Als enige midibus beschikt de Tourino over de combinatie van een achterin geplaatste motor en een vooras met onafhankelijke wielophanging rondom, alsmede een volwaardig veiligheidspakket inclusief het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP.

Reageer op dit artikel