nieuws

Manitou verreiker omgebouwd tot mobiele grondboor

Geen categorie

Wat oorspronkelijk als nieuwe Manitou verreiker type MLT 523 T door Manitou dealer Almat uit Laren verkocht werd aan SBTM (Sonisch Boorbedrijf Tromph & Meyer) uit Raalte, werd na een grondige studie door Kefdrill uit Hoevelaken omgebouwd tot een Manitou ruwterrein grondboor.

Manitou verreiker omgebouwd tot mobiele grondboor

De Manitou ruwterrein grondboor is voorzien van een boorunit die gebruikt maakt van hoog frequente trillingen waardoor hij afhankelijk van de grondslag (klei, leem of zand) in staat is om tot 40 m diep grondmonsters te nemen met een diameter van 63 tot 100 mm. Als de Manitou ruwterrein grondboor ter plaatse is kan de boormeester dankzij de radiografische afstandbediening alle boorfuncties uitvoeren.

SBTM koos bewust voor de ombouw van een Manitou verreiker tot grondboor omdat deze een ideale gewichtsverdeling heeft voor een ruwterrein machine met daarbij een zeer sterk chassis van maar liefst 16 mm dikte. Kefdrill kon daardoor zonder problemen de grondboor met bijhorende stempels aan het chassis te bevestigen. Daarbij is de MLT 523 dank zij zijn afmetingen en wielbasis een uiterst wendbare machine die na ombouw tot grondboor van deze voordelen gebruik maakt bij het inzetten in industriële gebouwen.

Achteraan de machine werd een tank bevestigd voor 400 l water die gebruikt wordt om het grondmonster uit de buis te drukken of nodig is als de boormeester peilbuizen plaatst die later kunnen gebruikt worden om de grondwaterkwaliteit te controleren.
Als extra aan het volledige onafhankelijke hydraulische systeem met een olie-inhoud van 200 l, die door Kefdrill opgebouwd werd en voorzien is van Load Sensing pomp werd een tankbeluchtingsfilter aangebracht die er voor zorgt dat noch vocht, noch onzuiverheden in het hydraulisch circuit kunnen komen.

Na een grondige keuring van Aboma Keboma is de Manitou grondboor, geleverd door Almat Laren, klaar om door SBTM ingezet te worden in Nederland en de omringende landen voor het nemen van grondmonsters in opdracht van archeologen, milieudeskundigen, bouwpromotoren, aannemers en andere opdrachtgevers.

Verdere inlichtingen bij :
Manitou Benelux : Wim Roose 0032 473 990217
Almat Laren : André Wesselink 06 22483048
SBTM Raalte : Eric-Jan Meijer 06 13704472
Kefdrill Hoevelaken : Ton Bos 033 2535931

Reageer op dit artikel