nieuws

Maastricht krijgt dubbeldeks-tunnel

Geen categorie

Maastricht krijgt een dubbeldeks-tunnel om een eind te maken aan de verkeersproblemen in de stad. Dat maakte minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) donderdag bekend. Nu loopt de snelweg A2 nog dwars door de stad, wat zorgt voor veel overlast.

Maastricht krijgt dubbeldeks-tunnel

De bewindsman maakte bekend dat het consortium van bouwbedrijven Avenue2 – bestaande uit Ballast Nedam, Arcadis en Imtech – de opdracht krijgt. Deze groep zal onder de grond een zogeheten gestapelde tunnel met in totaal vier tunnelbuizen aanleggen met een totale lengte van 2,3 kilometer.

Door de tunnels op elkaar te stapelen in plaats van alle rijstroken naast elkaar aan te leggen in een tunnel, kunnen boven de grond meer gebouwen blijven staan. Ook is het beter voor de verkeersafhandeling. Het doorgaande verkeer wordt gescheiden van het lokale verkeer, wat de doorstroming op de A2 en de bereikbaarheid van de stad sterk verbetert.

Boven de grond wordt een ‘Groene Loper’ aangelegd, een groene strook voor fietsers die door de stad slingert. De werkzaamheden moeten in 2016 zijn afgerond.

Bron: Novum

Reageer op dit artikel