nieuws

Leveringsprogramma Marcom uitgebreid

Geen categorie

Marcom BV uit Rijssen vertegenwoordigt sinds kort – naast tal van andere gerenommeerde merken – ook het bedrijf PPI, fabrikant van Trackstack rupsmobiele opslagbanden.

Leveringsprogramma Marcom uitgebreid

PPI, gevestigd te Dungannon (Noord Ierland) is een opvallende, relatief nieuwe ster aan het firmament van de materials handling en recycling markt.

Het bedrijf, geleidt door technicus Paul McGoldrick bouwt, onder de naam Trackstack, een serie rupsmobiele opslagbanden voor het transporteren en opslaan van uiteenlopende producten, zoals zand, grind, gebroken materiaal, kolen, gebroken glas, schors en compost.

De opslagbanden beschikken over een opvallend voordeel: de achterkant is hydraulisch in hoogte verstelbaar. Hierdoor is het mogelijk om de band als het ware in zijn geheel op te tillen, zodat meer dan 40 % meer capaciteit onder de band ontstaat, zonder dat de hellinghoek van de band verandert.

De banden kunnen gebruikt worden in combinatie met een breker of een zeef, maar eveneens als losse opslagband.

Het opvouwen van de machine voor transport gebeurt hydraulisch.

Basismodellen:
De Trackstack 6036 T compact: • bandbreedte: 900 millimeter • bandlengte: 18.738 millimeter • maximum conische opslagcapaciteit: 1.576 ton • transportlengte: 11.705 millimeter • transporthoogte: 2.520 millimeter • breedte over de rupsen: 2.200 millimeter • gewicht: 11.200 kilogram • motor: 4 cilinder Deutz diesel 42 kW voor producties tot 500 ton/uur • leverbaar met leesstation.

De Trackstack 6542 TCL: • bunkeropening: 3600 x 1900 millimeter • bandbreedte: 1050 millimeter • bandlengte: 19.800 millimeter • tweede deel kan horizontaal worden gezet, bijvoorbeeld voor het beladen in containers • transportlengte: 12.284 millimeter • transporthoogte: 3.750 millimeter • breedte over de rupsen: 2.800 millimeter • gewicht: 19.500 kilogram • motor: 4 cilinder Deutz diesel 42 kW voor producties tot 600 ton/uur • leverbaar met leesstation.

De Trackstack 6542 TPS: Dit is een modulair leesstation, met twee, overdekte leesstations, bijvoorbeeld voor het handmatig verwijderen van vuil op de sloopplaats. Het afneembare leesstation wordt opgebouwd op een standaard opslagband type 6542 TCL. Door het unieke zelfinstellende cantilever systeem blijft de werkhoogte van de in totaal vier werkplekken ten opzichte van de band gelijk, in welke positie de band ook wordt gezet. Zowel de achterzijde als de voorkant kan individueel in hoogte worden versteld. De snelheid van de band is instelbaar. De band is vanzelfsprekend ook als opslagband te gebruiken.

(Lees verder na de illustratie)

PPI bouwt ook grote, rupsmobiele scheepsladers, eveneens met een paar duidelijke voordelen. De eerste scheepslader, met een capaciteit van 1000 ton/uur is inmiddels door Marcom verkocht.

Nadere informatie: www.marcombv.nl.

Reageer op dit artikel