nieuws

Hoogste sloopkraan ter wereld komt uit Zwaag (foto’s)

Geen categorie

De hoogste sloopkraan van de wereld, 90 meter hoog, komt uit Zwaag. Met een operationeel gewicht van 220 ton kan de kraan op 86 meter hoogte moeiteloos een halve meter dik beton of op 76 meter hoogte één meter dikte stalen balken stukknijpen.

Hoogste sloopkraan ter wereld komt uit Zwaag (foto’s)

Op internetforums werd gespeculeerd dat het onmogelijk zou zijn om een sloopkraan van 90 meter hoog te bouwen. Niettemin heeft Rusch Special Products uit Zwaag het toch klaargespeeld om de hoogste sloopkraan ter wereld neer te zetten. Dat het voor Rusch onmogelijk zou zijn om een 90 meter hoge kraan te bouwen, riep men ook al bij de bouw van een kraan van 60 meter. Maar na internationale publicaties over deze 60-meter kraan is er uit de hele wereld veel belangstelling ontstaan. Onder andere uit Engeland, Italië, Zwitserland, Australië en de Verenigde Staten komen aanvragen om dit soort megakranen te bouwen. In dit geval blijft de kraan overigens in eigen land.

(Lees verder onder de foto)

Werk op grote hoogte
Door veranderde regelgeving is de sloopwereld op zoek naar steeds hogere kranen om geconditioneerd te kunnen slopen met een crusher in plaats van een sloopkogel. Rusch staat al jaren bekend om zijn ervaring met de productie van kranen uit hoogwaardige staalsoorten waardoor lichter of sterker gefabriceerd kan worden en waardoor het werken op grote hoogte mogelijk wordt. Niet voor niets is de slogan: “Rusch to a higher level”.

(Lees verder onder de foto)

De onderwagen van de kraan – onder de draaikrans – is op maat gesneden door De Boer Snijbedrijf. Daarbij werd tevens de spoorbreedte vergroot en is een verbredingsconstructie met ballast bakken geconstrueerd. In zijn totaliteit leverde De Boer Snijbedrijf circa 25 ton op maat gesneden staal.

Bron: De Boer Snijbedrijf

Reageer op dit artikel