nieuws

BIA showt Komatsu primeurs op de Matexpo

Geen categorie

Matexpo 2009 is voor BIA de ideale gelegenheid om de allernieuwste technologieën ontwikkeld door zijn leveranciers te presenteren. Er zullen een twintigtal machines getoond worden, evenals een breed programma accessoires, zoals de hydraulische freesmachines en breekbakken van Simex die voor het eerst te zien zijn in België.

BIA showt Komatsu primeurs op de Matexpo
VLUU L210 / Samsung L210

Binnen de hydraulische graafmachines stelt Komatsu een concept voor; de compacte PW 148-8 graafmachine op banden, 15 ton zwaar en van de nieuwe Dash 8 generatie. Dankzij haar kleine draaicirkel van 1.850 mm kan deze machine in krappe ruimten aan de slag.

De PW1 48-8 zal medio 2010 op de markt verschijnen en wordt tussen de PW 140 en de PW 160 gepositioneerd. Verder van heeft BIA de primeur op de Matexpo van de Komatsu HM-250-2; een knikdumper van 25 ton. Deze dumper komt meer in het bijzonder tegemoet aan de vraag van grondverzetondernemingen.

BIA stelt er daarnaast voor het eerst in België de Metso Lokotrak LT HP 200 S mobiele breekinstallatie op rupsen voor, die bestemd is voor secundaire en tertiaire breektoepassingen. Uitgerust met een toevoertrechter, de bekende HP 200 kegelbreker, een 2-dekszeef van 4,4 m2 en transportbanden voor materiaalopslag, staat deze uitrusting in voor de productie in gesloten circuit van 2 afgewerkte producten.

Powerscreen pakt eveneens uit op de Matexpo met een “primeur”, met zijn nieuwe, compacte Finesmaster 200X voor zandverwerking. En interessant is ook de nieuwe Warrior 2400 die het progamma naar boven komt aanvullen. Deze machine, met een productiecapaciteit die kan oplopen tot meer dan 500 ton/uur, is bijzonder geschikt voor afgravingen in steengroeven en grote recyclingwerken.

Reageer op dit artikel